Originally Posted by
RLC44
Sn cyrux, trafik segmentinde uzun kuyruk demiþsinizde ben burayý pek anlamadým.acýsý 3 4 senede çýkar demiþsiniz.
Valla benim bildiðim trafik poliçeleri örneðin kasko hasar prim ödemesi varsa, o sene verirler. Sigorta þirketleri istisnasýz her ay fiyat güncellerler. Gidin 2 ay sonra bitecek kaskonuza asla önceden fiyat vermezler. Ayrýca. Kaskocuya ak sigorta yap dedim, abi türkiye sigorta yapalým dedi. Dedim niye? Daha ucuz abi dedi. Kardeþ sen ak sigorta yap dedim. Ucuz etin yahnisi olmaz.valla dehþet param gitti. Geçen sene allianzdan 756 tl ye yaptýðýmý ak sigorta 2.25 bine yaptým. Yuh dedim. Ama iþte kalite farký. Türkcelle ttkom hat faturalý nasýl ayný parayý vermiyorsa buda öyle.
Sonuçta ak sigorta çok iyi prim yazýyor ve büyüyor. Türkiye sigorta prim üretimi enflasyon altý , %16 ve sermaye harbi çok büyük. Akgrt gibi 306 milyon gibi az bi rakam deðil. Peki neden türkiye sigortadayým? Devlet eliyle 3 banka poliçe kesiyor ve yarýsý en az karlý branþlar. Ve türkiye hayat ve emekliliðin %7.8 payý bence cezbedici, akan bi musluk.
Ýþ yatýrýmda büyüyecek filan deyince. 5.1x lerden almak cazip geldi. Yoksa 4 5 ay önceki seviyesi olan 7.5 tl ler olsa asla almazdým. Bence prim üretimþeri sebebiyle tepkisiz. Büyüme yok ortada adam gibi.
Yer Ýmleri