Kar beklentimin altýnda kaldý, geçmiþ yýl zararlarý sonrasý neredeyse karýn tamamýný daðýtýyor. Firmanýn temettü firmasý olacaðý netleþti artýk. 2021 temettüsü çok daha yüksek olacaktýr.
Artýk önümüzde 2021 ilk çeyrek bilançosu var. Orada Türkiye Hayattan gelecek 100 milyon temettü geliri görebiliriz.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
sn pit,
bu gecmis yillar zararini bu seneki bilanco ile sifirladik diye dusunebilir miyiz yoksa onumuzdeki sene karindan da yine supriz sekilde boyle bir gecmis yil zarari dusebilirler mi? Bu konuda bilginiz var mi acaba bilanco ve muhasebe kurallari geregi nasil oluyor bu isler? Yani bu seneyi tamamen karli kapatmammiz durumunda gelecek sene temettusunu kemiksiz beklemek hakkimiz mi yoksa gecmis yil zararlarinin bir kismi hala mahsub edilmemis olabilir mi? Ne dersiniz?
...3 þirketin birleþimi sonrasý artýrýlan sermaye ile eski birleþik sermaye arasýndaki fark 220 mil geçmiþ yýl zararlarý kalemine atýldý.
Toplamda önceki dönemdeki geçmiþ yýl zararlarý 489 mil sýfýrlandý.
Bu mahsuplaþma olmasaydý 1 tl brüt temettü açýklanacaktý zira TVF strateji gereði tüm karý daðýtma prensibinde...
%82 sine yakýn paydaþlýk oraný ile aslan payýný alma ilkesi gelecek yýllar için saðlam temettü verimiyle tercih edilecek.
Ýlk çeyrek bilançoda sýfýrlanmýþ geçmiþ yýl zararý ilk çeyrek karý civarýnda artýya geçecek.
Önümüzdeki sene en az oluþacak net kara paralel 1 tl üzeri net temettü verir.
![]()
Son düzenleme : Anatolien; 02-03-2021 saat: 14:07.
sn pit ve sn Anatolien her zamanki gibi aydinlatici cevaplariniz icin tesekkurler. Gelecek sene icin cok guzel hareketler olacak bu durumda insallah.
Anatolien ustadim size mesaj atmak istedim ama mesaj kutunuz dolmus.Tursg ile olan ilginiz bitmemis olacak ki yine bulusmus olduk baslik altinda. Selamlar, sevgiler.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri