Herkese merhaba
20 Yýllýk acemi yatýrýmcýyým. Hiç usta olamadým.
Borsa da yatýrým stratejim genellikle sürekli kar eden faaliyet karlarýný büyüten ucuz kalmýþ F/K sý düþük þirketlerden seçerim.
Eninde sonunda hak ettikleri deðerlere ulaþýrlar.
Prensip olarak kar edemeyen þirketlerle iþim olmaz.. yatýrým ruhuna aykýrý bence buna karþý çýkanlar olur ancak ben böyle yoðurt yerim.
Birde Bist 30 gibi büyük firmalara pek girmem hantal olduklarý için yavaþ hareket ederler ve ben pek sabredemem.. sadece kendini belli eden büyük rallilerde olabilir.
Hisse tercihim küçük ve orta ölçekli firmalardýr. Daha hýzlý hareket ettikleri için.
Kýsa vadeci deniliyor bizlere bazý hareketli hisselere günde 10 tur attýrýrým, daldan dala konarým. Bazý hisselerde de bir kaç ay beklemiþligim olmuþtur ilginç bir sekilde, beklediðim hisselerde de alsat yaparým ama genellikle hiç ellemeseydim daha iyi olurmuþ derim iþin sonunda.
Neyse bize ne senin yaptýðýndan diye düþünebilirsiniz.
Baþlýðý açma sebebim ve kalibrasyon anlaþýlsýn diye yazýyorum.
Duruma göre pozisyon alýrým mesela piyasanýn ve þirketlerin genel durumu iyi olmadýðý için ve borsanýn düþeceðine inandýðým için 2 gün önce hisseleri nakte çevirdim ancak müptela olduðumuzdan 1 gün dayanabildim. Yine alým yaptim.
Þunuda belirteyim iþ yoðunluðundan çok bakamýyorum bazan önemli fýrsatlarý kaçýrýyorum. Sermayem küçük öyle bir ev yada araba pasý etmez..
Bu kadar gevezelik yeter..
Buraya bu þekilde olan hisseleri herkes yazabilir dediðim gibi zararda olan hisse olmaz ancak çok çok büyük bir beklentisi varsa olabilir.
Örnek olarak kendi ekranimda izlediðim bazý hisseleri yazayým..hatta fotoðraf atayim.
IMG_20200902_231907.jpg
Redmi Note 8 cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri