Iþsiz gençlere 2002 öncesi, genel saðlýk sigortasý borcuda çýkmazdý.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
O egeli ben deðilim
Bu ülkede normal ( olmasý gereken gibi ) düþünenler asla para kazanamazlar. Þark kurnazlýðý veya diðer adýyla kanaat önderlerine inanlar köþe oluyorlar. benim çocukluðumdn bu yana hiç deðiþmedi bu durum. Zaman zaman aydýnlanma yaþanmýþtýr ama hemen geri vitese atýlmýþtýr.
Köyde , iki çocuk hayvan otlatýrken kavga ederler. Birisi býçaklanarak ölür. Aslýnda öldürenin ailesi '' Baþýnýz saðolsun, iki çocuðun iþi bu. Çok üzüldük.Ne gerekirse birlikte yapalým. '' deseydi olay kapanacaktý. Katil olan kanuna göre cezasýný çekecekti ama aileler arasýnda kan davasýna dönüþmeyecekti.
Köylü bu fýrsatý kaçýrýr mý ? Ýki aileyi hiç söylemedikleri, yapmadýklarý halde laf taþýyarak dedikodu yaparak iyice düþman ettiler ve köyü terkettirdiler. Böylece kendi akýllarýnca onlarýn arazisine çöreklendiler.
Kýssadan hisse..... daha yüzlerce benzer hikaye var. Derslerini iyi çalýþmýþlar. Burada bunaltýlan akýllý Gençler yurtdýþýna gitmenin yolunu arýyorlar. Benim genç dahil. Bence kalmalý ve mücadele etmeliler.
Sn ressam ben de tam sizin gibi düþünüyordum.Ama son zamanlarda halka bakýyorum bakýyorum umutsuzluða düþüyorum.Negatif feedback sistemi olanca hýzýyla çalýþýyor.Malum ekonominin içine edildiðinden dolayý hýzla fakirleþiyoruz fakirleþen halk yozlaþýyor,yozlaþan halk kendine benziyeni seviyor,ben halka hem yabancýlaþtýðýmý hem sevgisizleþtiðimi hissediyorum(nefret dememek için bu garip kelimeyi uydurdum)Þu pandeminin göbeðinde saðlýk personeli ,doktor dövenleri,onlara eziyet edenleri,gerçeklerin gizlendiði bilindiði halde sesini çýkarmayanlarý,hala bu yalancýlarý savunanlarý ,soygun düzeninden ufacýk çýkarý olsa hemen düzeni savunanlarý,savunmasa da kör bir cehaletle benimseyenleri gördükçe benim sevdiðim gençliðimin ülkesi ve insanlarý bunlar deðil diyorum.Bu sosyolojiye sahip ülkede giderek umutsuzlaþýyorum.
Benim aklýmdan geçenleri yazmýþsýnýz Sn hkm.
Size birþey sormak istiyorum, belki bir fikriniz vardýr. Geçenlerde okuduðum bir kitapta 1812 yýlýnda Ýstanbul'a veba salgýný geldiði, çok aðýr geçtiði, neredeyse her evden bir cenaze çýktýðý, ve 1 sene sonra salgýnýn kendiliðinden bittiði yazýyordu.
Bu nasýl olabilir, yani bir salgýn 1 senede kendiliðinden nasýl biter çok ilginç geldi bana, sizin fikriniz nedir acaba?
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://m.sabah.com.tr/yazarlar/erha...a-satmisti/amp
Burada ayrýntýlý bilgi var, 1 yýl diye bir þey yok.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri