Tekrar merhaba,
Ekim ayý için genel bir deðerlendirme yapmak ve Portföyüm’de vereceðim aðýrlýklarý paylaþmak istiyorum. Ekim ayý için
"temkinli-dengeli" olarak niteleyebileceðimiz bir daðýlýmla devam edeceðim.
PPF-Nakit-Defansif kýsmýnýn içeriði çok büyük oranda EIB-IBB gibi defansif, az riskli fonlar. Bir de fýrsatlarý kaçýrmamak adýna bir miktar valörsüz fon da bulunduruyorum. Dolayýsýyla portföyün büyük kýsmý nakitte deðil, ama defansif fonlarda.
Amerika baþkanlýk seçimlerinin belirsizliði, aþý ile ilgili haberlerin geliyor olmasýna raðmen piyasalarýn bununla ilgilenmemesi, vaka sayýlarýnýn tekrar yükselmeye baþlamasý, Ýsrail vb ülkelerin tekrar karantina uygulamalarýna dönmesi yerli-yabancý borsalarý baskýlayacak diye düþünüyorum. Ayrýca içeride her ne kadar MB faizi beklenmeyen bir þekilde yükseltmiþ olsa da mali kýsma ait sorunlarýn olduðu gibi durmasý, gelecekle ilgili iç piyasada olumlu olmamý engelliyor. Belki 3. Çeyrek bilanço rakamlarýnýn biraz iyi gelecek olmasý firma bazlý senet hareketlerine sebep olabilir.
Yerli hissede bu seviyelerden alým düþünmüyorum, 1170-1200 görülmesi durumunda bir miktar çýkýþ planlýyorum. 1100’e sarkma olursa 1 birim daha ilave edebilirim.(Total%20)
Yabancý Hissede Ekim ayýnda 100 günlükte destek olduðunu gördüðümde, yatay hareketlerin devamýnda 1 birim arttýrmayý düþünüyorum. (total;%10)
Altýnda 1800.-USD civarý gelebilirsek 1 birim ilave yapmayý düþünüyorum. (Total;%10)
Emtia-Petrolde þok düþüþlerde 1 birim alým yapabilirim.
Borçlanma araçlarýnda deðiþiklik düþünmüyorum.
Siz ekim ayýndan neler bekliyorsunuz? Þu an sahip olunan risklerden fazlasýnýmý-azýný mý barýndýrýyor sizce?
Yer Ýmleri