Originally Posted by
meesut
EIB; bir çok açýdan iyi bir fon kanýmca. Hatta çok açýk söyleyim, þu anda tefaþa kayýtlý deðiþkenler içinde neredeyse muadili yok.
Neden ?
Geçmiþte yýkým dönemlerinde deðiþken fonlar içinde en az hasarla atlatmayý hep baþardý.
Yukarý hareketlerde ppf'lerin 5-6 misli getiriler yaparak katýlýyor.
Diðer fonlarýn çoðunun aksine tüm periyotlarda iyi. ( 3 ay / 6 ay / yýllýk / 5 yýllýk ) gibi
Portföyünü deðiþtirme oraný son derece yüksek ( aylýk %15'leri buluyor -yönetimin aktivitesinin önemli iþaretlerinden) hýzla manevra yapýyor.
Deðiþen periyotlarda getiri oranlarý stabil.
Günlük volatilitesi düþük, standart sapmasý ve maksimum gerilemesi çok az.
Fonlara sadece getiri olarak bakmak, bir ürünün sadece fiyatýna bakmak gibi geliyor bana açýkçasý. Nasýl bir ürünün fiyat/performansý önemli ise fonun da risk/getiri oraný önemli.
EIB; taþýdýðý riske oranla getirisi en iyi fonlardan. Yani risk/getiri profili en iyi olan.
Eðer fon portföyümüz bir futbol takýmý ise, EIB; alýnabilecek en iyi libero bence.
Topiðinizi keyifle okuyorum katkýda bulunmak istedim. Bol kazançlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri