Öncelikle sizi çok dikkatli þekilde takip ettiðimi ve yazdýklarýnýzdan çok faydalandýðýmý tekraren belirteyim. Sizden öðrendiklerimi uygulayarak makul bir fon sepeti ve stratejisi oluþturmaya çalýþýyorum. Aklýma takýlan bir kaç husus var, cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
Fon alýmýnda bir önceki günün kapanýþ verilerini esas aldýðýnýzý belirtiyorsunuz. Fakat fonun alýþ fiyatý öðleden önce talimat verildi ise o günkü kapanýþ fiyatýna göre belirleniyor. Bu durumda en azýndan öðleden önceki durumu deðerlendirip (BIST düþüyorsa hisse fonu, döviz düþüyorsa eurobond fonu, ikisi de artýyor yada en azýndan düþmüyorsa sabit getirili fon) alýmý buna, yani alým yapýlan günün verilerine göre yapmak gerekmez mi? (Ben sizin daha önceki yazýlarýnýzdan günlük alým stratejinizin bu þekilde olduðu sonucunu çýkarmýþtým ve bir müddetir kendi alýmlarýmý bu þekilde yapýyorum. Þimdi yukarýdaki örnekleri inceleyince sizin alým stratejinizin bu þekilde olmadýðýný anladým.)
Yukarýdaki örneðinizde yer aldýðý þekilde, dünkü kapanýþa göre BIST % 2 ekside ise fonun bugünkü artýþ oranýna-fiyatýna bakmaksýzýn alým yapýyor olmayacak mýyýz? Örneðin BIST dün % 2 düþmüþtü, ama bugün % 3 artýda, sadece dünkü kapanýþý baz alýrsak bu örnekte olduðu gibi pahalý almýþ olmayacak mýyýz? Amacýmýz biriktirmek olduðu için öðlene kadar BIST in durumunu deðerlendirip düþüþ varsa buna göre o gün gerçekleþmesi muhtemel düþük fiyattan alým yapmak daha makul olmaz mý?
Eleþtiri amacýyla deðil, öðrenmek ve bir sistem oluþturmak amacýyla soruyorum, þimdiden teþekkür ederim.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri