Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
24 Temmuz kapanýþý ile neredeyse tam olarak ayný yerdeyiz. O kapanýþa göre hisse fonlar nerede ? Yaklaþýk 3 ayda kim endeksi geçmiþ, kim endeksin gerisinde kalmýþ bakýlabilir. Yaklaþýk 3 ay önceki 24 temmuz fiyatýna göre aylýk %2'den %6 yukarýda olan hisse fonlar benim perspektifimde iyi fonlardýr. Bunun altý kötü deðerdir.
Ben buna katýlmýyorum ama.
Herkes kullansýn fakat kaynak göstersinler.
En çok kýzdýðým þey emek verilen bir ürünü alýp sanki kendi fikriymiþ gibi yazanlar ya da paylaþanlardýr.
O yüzden bence çalýntýya karþý tedbirinizi alýn.
Emek zayi olmasýn.
Tekrar baþarýlar dilerim.
Ýki gün önce ayný tarihten itibaren son 3 aylýk aralýðý inceledim bende. Yabancý hsyf leri çýkartýrsak (malum kur etkisi) 7-8 tane hsyf dýþýndakiler sýnýfya kalýyor. TKF her zamanki gibi zirvede. TTE aktif yönetilmediði için geçiyorum. MPS, GMR, ACC, RBH, MAC ve son olarak FPH olarak son buluyor. Burda dikkatimi çeken ve fikirlerinize ihtiyaç duyduðum konular þunlar;
- MPS nin son 1 yýllýk baþarýsý malum,bona RBH de katýlmýþ görünüyorki bu çok iyi olmuþ. Ancak katýlým fonlarýndaki bu hareket xtumy deki agrasif hareket kökenli ve önümüzdeki dönemde çoðu uzman xu100 ile xtumy arasýndaki farkýn xu100 lehine döneceði ve hatta artýþlarýn eskisi gibi xu30 hisseleri öncülüðünde gerçekleþeceðini belirtiyor. Bu beklenti dahilinde katýlým hsyf lerde bu hareketin devamlýlýðý hakkýnda þahsen olumsuz düþüncelerim var. Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
- Son dönemde Fiba Portföy fonlarý her alanda kendisini göstermesine raðmen forum dahil çok üzerlerinde durulmadýðýný görüyorum. FIB altýn tarafýnda zirvede, FID deðiþken tarafta GMA gibi bir devi geride býrakýyor, FPH yukarýda da belirttiðim gibi endeksi yenen sayýlý hsyf ler arasýnda. Bu konu hakkýndaki görüþleriniz nedir?
MI 5 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Katýlým fonlarý son sene bayaðý prim yaptý. Ben de bu konuda bazý þeyler okudum.
Bu yükseliþin nedeni dediðiniz gibi özellikle küçük yatýrýmcýlarýna XUTUMYdeki sert fiyat hareketlerinden faydalanmak istemesi nedeniyle bu endeksteki hisselere yönelmesi. Ayrýyeten katýlým fonlarýndaki þirketlerde borç ve faiz limiti var. Bu yüzden pek çok katýlým þirketinin dolar ve euro borcu yoktu ve ithalat yapan küçük - orta boyutlu þirketlerimiz de var borsada. Dolayýsýyla eðer ki xutumyden kar eden þirket hissesi almýþ isek nispeten güvende hissederdim kendimi.
MPSnin ekstra baþarýlý hale gelmesinin nedenini bir baþka baþlýkta yönetiminin deðiþmiþ olmasý olarak okumuþtum. Yabancý gelirse MPS ona adapte olabilir diye düþünüyorum. Bist 100e yönelmese bile portföyündeki pek çok þirket kar eden temettü daðýtan þirketler. Hatta kendilerini tebrik etmek lazým pek çok fonda teknoloji hissesi yok. Bu fonda 2 tane var...
FPH benim de takip ettiðim fon. FPHin rakibi olarak MACi görmekteyim. Sizce FPH mý MAC mi alýnmalý yabancý yatýrýmcýnýn döneceðini varsayarsak?
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Yer Ýmleri