Originally Posted by
sayong
Hocam tte fonun aktif yönetilmemesi hususuna deðinebilirmisiniz biraz daha detaylý bilgiye ihtiyacým varda portföyümde bir miktar teknoloji fonuda bulundurmak istiyorum tte'de dikkatimi hüseyin gayde yönetimi çekiyor.Tecrübeli bir isim.Deðerli yorumlarýnýz için teþekkür ederim.
Hocam bahsettiðiniz fon mutual yani aktif yönetilen fon deðil. aft de öyle. global en iyi 20 teknoloji þirketinin %5 oranýnda taþýyor portföyünde. Dur þunu azaltayým, bunu artýrayým bile demiyor sayýlýr. Yani fon baþarýsýndan ziyade dayanak aldýðý varlýkalr tüm dünyada yükseldiði için yükselmiþ. Bana göre olmayan, bana hitap etmeyen fonlar. Zaten benchmarkýnýn da oldukça gerisindeler.
Aktif yönetilen kýyas kriterlerini geçebilen teknoloji fonu olsaydý , mutlaka alýrdým.
Hep ayný örneði veriyorum. Simitin %200 arttýðý yýlda, %150 artan simit fonu gibi bunlar. Bana simitin %100 arttýðý yýlda %150 artan simit fonu lazým.
Benim için getiri deðil, kýyasýna göre getiri önemli. Bunu yapabilen fonlar sürekli kazandýrýr, diðerleri bir duvara dayanýyorlar, o duvarýn ne olacaðýný kimse kestiremez.
Eðer dayanak yaptýklarý endeksleri yýllýk en azýndan %10-15 geçebilseler, uzun vadede makasý açarak fark yaratan iyi fonlar olurlardý benim için.
Bir fon %1500 bile getirse kýyas kriterini geçmiyorsa benim için anlam ifade etmiyor.
Son düzenleme : hellistheothers; 17-10-2020 saat: 15:45.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri