Originally Posted by
fon_fan
Sn hellistheothers,
Anladığım kadarıyla beğendiğiniz bir yurtdışı fonu yok TEFASta işlem gören. Yurtdışı hisselere yatırım yapmak isteyen ne yapmalı?
2. sorum olacak müsadenizle:
Birikimimi nispeten defansif fonda tutup endeks düşüş zamanlarında hisse fonlara geçmek istiyorum sizin de anlattığınız gibi. O sırada birikimimi nerede tutmak mantıklı? PPFler borçlanma araçları enflasyona yeniliyor. Valor de az olmalı ki endeks düşülerini yakalayabiliyeyim. FID ve GMA 2018 ayı piyasasında sağlam durmuş gibi. Siz ne düşünürsünüz bu konuda?
Hocam ben yurtdışı yatırım fonlarından sadece GBC taşıyorum. İçi altın etf'si doluyken, son zamanlarda medikal etf'leri koyacak kadar aktif yönetilen, uzun vadede başarısını hep göstermiş bir fon benim için. Bir ay , üç ay altı ay değil, yıllardır böyle. Stabil getirili. Bu kategoride şu an bence ülkemizdeki tek fon.
Ben değişken ve sabit getirili tarafta ppf fil ve bir miktar eib ile ıdy taşıyorum. Endeks ile çok aynı yönde hareket eden değişkenleri taşımak, stopajsız hisse fon taşımak varken anlamsız geliyor açıkçası.
Ancak taşıdığım hisse fonların kafamdaki yedekleri içinde ( taşıdıklarımdan 3 aylık sürede relatif yapamayan olursa değiştirmek üzere ) çok agresif sert bazı değişkenler var. Değişkenler biraz joker gibi, ne yerine koyacağımız da önemli.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri