
Originally Posted by
ozbek
Endeksi geçebilen fonlarý nasýl tespit edebiliriz?Geçmiþte endeksi geçenleri tefas tan bulabiliriz tabiki ,geçmiþte geçenler gelecektede geçecektir diyebilirmiyiz?
Uzun vade için Sizin tespit ettikleriniz hangileridir?
Sizden çok þey öðreniyoruz,emeklerinize saðlýk.
Hocam merhaba, kaðýt üstünde geçmiþteki performanslar gelecekteki performanslarýna ölçü olamaz elbette. Ancak portföy yöneticileri deðiþmedikçe, uzun yýllar boyunca gözlemlediðim, endeksi geçebilen baþarýlý hisse fonlarýn bunu gelecekte de çoðu zaman sürdürdükleri. Bir fonun gelecek performansý ile ilgili elimizde geçmiþ verilerden baþka bir þey yok maalesef.
Alým sonrasýnda da fondaki geliþmeleri takip etmek, portföy deðiþim oranlarýnýn sürdüðünden , yani hala aktif yönetildiðinden ve tabii portföy yöneticisi deðiþikliði olup olmadýðýndan da sýk sýk emin olmalýyýz .
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri