Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 33/72 ÝlkÝlk ... 23313233343543 ... SonSon
Arama sonucu : 575 madde; 257 - 264 arasý.

Konu: FONARÞÝ ( hellistheothers )

1. Eurobond için bir cok deðiþken var. CDS ve kur öne ciksa da. Amerikan tahvili de önemli bir baz noktasý. Önümüzde iki yýl yatay seyredecegi beklentisiyle çoðu zaman unutuluyor ama CDS kadar önemli.

2. Sn hellistheothers,

Sistemsel yatýrým paylaþýmlarýnýz kesinlikle deðerli ve devam edin lütfen.
    Ýzah ettiðiniz relatif getiri takibi çok mantýklý fakat günlük takip için vakit gerektiriyor. Her bireysel yatýrýmcý günlük bazda bu kadar sistemli gidemeyebiliyor.

Kendim için basit bir sistemi uygulamak istiyorum ve yorumunuzu rica edeceðim.

Son aylýk, üç aylýk, 6 aylýk yýllýk ve mümkünse üç yýllýk ortalamalara göre, baþarýlý olduðunu düþündüðümüz fonlardan bir fon portfoyü oluþturduk diyelim. Bu fonlarýn performansýný üç ayda bir deðerlendireceðiz. ( dediðiniz relatif getiri hedeflerini dikkate alacaðýz ama ama günlük deðil üç ayda bir)

Yatýrým stratejimin performans hedefleri þu þekilde ;
    günlük : 0,25
    haftalýk : % 1,25
    aylýk : 5%

Burada önem verdiðim bir detay þu : Günlük sürekli yatýrýmda o gün eksi getiren fona yatýrým yapabiliriz fakat günlük neredeyse 0,20 gibi bir enflasyon oraný var. ( hata varsa düzeltilirse sevinirim) Yani aslýnda günlük 0,20 altý getiren bir fon (yada haftalýk %1)
    zaten zarar etmiþ oluyor.

Portföy takibi : günlük haftalýk yada aylýk alýmlarý yukarýda yazdýðým performans hedeflerinin altýnda kalan fonlardan yapýyoruz. 3 ayda bir fon performanslarýna bakýp hedefi tutturamayan fonlarda deðiþiklik yapýyoruz.

Portföy hedefi : sýk aralýklarla, sadece hedef altý gelir getiren fonlarda alým yapýp orta ve uzun vadede fonlarý ucuz anlarýnda alým yaparak kar oranýný arttýrmak.

Ayrýca baþtan tün fonlar için portföyde bir tutar bazýnda oran belirliyoruz. Örnek A % 20 - b % 15 - C % 8 vs gibi 100 e tamamlanacak þekilde. Alýmlarý yaparken bu oranlarýn üstüne çýkmamaya dikkat ediyoruz. Mesela A fonu portföy hedef oraný % 10. Alýmlarý stratejiye göre yapýyoruz ama % 10'u bulunca bu fon doluyor ve artýk alým yapýlmýyor.

Þöyle bir çekince olabilir ; sürekli az getirili fona yatýrým yaparken, baþarýlý fona az yatýrým yapýyoruz. Bu yüzden aslýnda hedef haftalýk % 5 gibi biraz yüksek bir oran. Artýþtaki fon bile sürekli olarak her hafta yüzde beþ artýda olmayacaktýr. Ayrýca az getiren ve cok yatýrým payý alan fonlarýn yüzdelik dilimleri daha erken dolunca, yatýrýmlar artý getiren fonlara kayacak otomatik olarak. Ek bir fikir olarak alýmýn % 80'i düþük performansa ayrýlýrken kalan % 20 yüzdesel fon oranýna göre fonlara daðýtýlabilir.

Tam olarak netleþtiremediðim bu sistemi uygulamaya yeni baþladým. Alýmlarý günlük haftalýk yada aylýk yapma konusunda karar veremedim. Þimdilik haftada iki kez alým yapýyorum.

Yorumlarýnýzý bekliyorum
    Son düzenleme : Realtor; 05-11-2020 saat: 13:05.

3. portföylerimizi oluþtururken çok önemli bir mevzuya dikkatinizi çekmek istiyorum. yýlbaþýna 5.95 civarý baþlayan dolarýn þu anki politikalarla yýlý en az yüzde 50 üzeri devaliðasyonla kapatacaðý kesin. ekonomiyle ilgili deðerlendirmelere bakýnca 2 yýlda çok farklý ve büyük miktarda dövizin dolara müdahale kapsamýnda satýldýðý, merkezin satacak dövizinin kalmadýðý söylenirken son günlerde ekonomi bakanýmýzýn demeçlerinde ön plana çýkan ana husus, þu an dolarda müdahale gerektirecek kadar büyük bir volatilitenin yaþanmadýðý, bu yüzden dövize herhangibib müdahalenin düþünülmediði, yaþanan yükseliþin de tamamen pandemi vs. kaynaklý olduðu, aslýnda faiz silahýyla dolarýn düþürülebileceði ancak faiz yükseliþinin de istihdama olumsuz etkilerinden dolayý düþünülmediði. bunlar gayet açýk ve þeffaf olarak ortaya konunca da dolar düþmek bir yana, kýsa bir ihtiyaç molasýna dahi gerek duymadan yükseliþine, bana göre de uçuþuna devam ediyor. yýllýk yüzde 50 devaliðasyon ve en iyimser araþtýrmalara göre dahi en az yüzde 30 bandý üzerine oturmuþ olan enflasyonun da halâ yüzde 12 olarak görünmesi de her zaman bekleriz dediðimiz yabancý yatýrýmcýnýn güvenini sýfýrýn altýnda tutuyor. bu ayki ppk toplantýsý da pas geçilirse dolarýn da bütün tahminleri pas geçerek ilk aþamada 9.30, orasý da kesmezse yeni yýla çift rakamlarla merhaba diyerek 10.30'larda belki stabilleþebileceðinden bahsediliyor. olup bitene üzülüyoruz, sade içimiz deðil, adeta dýþýmýz da yanýyor ama elimizden gelen bir þey yok. çünkü deðerli devlet büyüklerimize göre tam tersine yýlý herkesin tahmininin aksine artý büyümeyle kapatýyoruz, þahlanýyoruz, ihracat istihdam falan artýyor. bu konularda ne yazsak ne desek, ne kadar üzülsek, süzülsek ve büzülsek maalesef boþ. sadede gelecek olursam portföylerde olasý döviz þahlanýþlarýndan, pardon yükseliþlerinden korunma amaçlý olarak ta ciddi ayarlamalar yapmamýz gerekecek. þu anki faiz ve ekonomi politikalarýnýn devam ettiðini var saydýðýmýzda hsyf'ler açýsýndan yýl sonu on lira olacak bir dolar, endeksin mart ayýndaki dolar bazlý pandemi dibinin kýrýlmamasý için 125 bin civarý kapanýþ yapmamýz lazým. aksi taktirde 1.25 kýrýlýp 1''e doðru bir düþüþün yolu açýlabilir ama burasý da yüzbine, yani yeni haliyle bine denk gelir. burada önemli olan, kýsa vadede zaten dolar uçtu ve endeks sudan ucuz diye yükselen dolarýn da etkisiyle yabancýlar, 6.85'te yapýlan satýþlardan aldýklarý dolarlarýný yüzde 50 kârla on lira gibi güzel seviyelerden bozup bir de üstüne dolar bazýnda iyice sudan ucuz hale gelmiþ borsamýzý alýp bir yüzde yüz kâr da buradan almaya gelirler mi? yoksa iþler, Allah muhafaza iyice iþin içinden çýkýlmaz boyuta, trajik bir ekonomik bir krize doðru falan mý gider? ikinci ihtimali pek kimse beklemiyor, inþallah da böyle olmaz. þuhalde bir yandan döviz ve altýn kaynaklý getirileri göz ardý etmeyip diðer yandan da borsa hsyf tarafýný gözlemleyip doðru adýmlar atacaðýz. ben þu noktada altýn almaya korkarým, dolar almaya da korkarým. altýn, döviz ve yabancý hisse senedi kotamý ayarlamak için gbc oranýmý artýrmaya karar verdim. iþimiz epey zor gibi. Allah yardýmcýmýz olsun. bol kazançlar dileðiyle.

4.  Alýntý Originally Posted by Realtor Yazýyý Oku
    Sn hellistheothers,

Sistemsel yatýrým paylaþýmlarýnýz kesinlikle deðerli ve devam edin lütfen.
    Ýzah ettiðiniz relatif getiri takibi çok mantýklý fakat günlük takip için vakit gerektiriyor. Her bireysel yatýrýmcý günlük bazda bu kadar sistemli gidemeyebiliyor.

Kendim için basit bir sistemi uygulamak istiyorum ve yorumunuzu rica edeceðim.

Son aylýk, üç aylýk, 6 aylýk yýllýk ve mümkünse üç yýllýk ortalamalara göre, baþarýlý olduðunu düþündüðümüz fonlardan bir fon portfoyü oluþturduk diyelim. Bu fonlarýn performansýný üç ayda bir deðerlendireceðiz. ( dediðiniz relatif getiri hedeflerini dikkate alacaðýz ama ama günlük deðil üç ayda bir)

Yatýrým stratejimin performans hedefleri þu þekilde ;
    günlük : 0,25
    haftalýk : % 1,25
    aylýk : 5%

Burada önem verdiðim bir detay þu : Günlük sürekli yatýrýmda o gün eksi getiren fona yatýrým yapabiliriz fakat günlük neredeyse 0,20 gibi bir enflasyon oraný var. ( hata varsa düzeltilirse sevinirim) Yani aslýnda günlük 0,20 altý getiren bir fon (yada haftalýk %1)
    zaten zarar etmiþ oluyor.

Portföy takibi : günlük haftalýk yada aylýk alýmlarý yukarýda yazdýðým performans hedeflerinin altýnda kalan fonlardan yapýyoruz. 3 ayda bir fon performanslarýna bakýp hedefi tutturamayan fonlarda deðiþiklik yapýyoruz.

Portföy hedefi : sýk aralýklarla, sadece hedef altý gelir getiren fonlarda alým yapýp orta ve uzun vadede fonlarý ucuz anlarýnda alým yaparak kar oranýný arttýrmak.

Ayrýca baþtan tün fonlar için portföyde bir tutar bazýnda oran belirliyoruz. Örnek A % 20 - b % 15 - C % 8 vs gibi 100 e tamamlanacak þekilde. Alýmlarý yaparken bu oranlarýn üstüne çýkmamaya dikkat ediyoruz. Mesela A fonu portföy hedef oraný % 10. Alýmlarý stratejiye göre yapýyoruz ama % 10'u bulunca bu fon doluyor ve artýk alým yapýlmýyor.

Þöyle bir çekince olabilir ; sürekli az getirili fona yatýrým yaparken, baþarýlý fona az yatýrým yapýyoruz. Bu yüzden aslýnda hedef haftalýk % 5 gibi biraz yüksek bir oran. Artýþtaki fon bile sürekli olarak her hafta yüzde beþ artýda olmayacaktýr. Ayrýca az getiren ve cok yatýrým payý alan fonlarýn yüzdelik dilimleri daha erken dolunca, yatýrýmlar artý getiren fonlara kayacak otomatik olarak. Ek bir fikir olarak alýmýn % 80'i düþük performansa ayrýlýrken kalan % 20 yüzdesel fon oranýna göre fonlara daðýtýlabilir.

Tam olarak netleþtiremediðim bu sistemi uygulamaya yeni baþladým. Alýmlarý günlük haftalýk yada aylýk yapma konusunda karar veremedim. Þimdilik haftada iki kez alým yapýyorum.

Yorumlarýnýzý bekliyorum
    Hocam çok geç gördüm gönderinizi, kusura bakmayýn.
    Performans hedefleri için nominal rakamlar koymak bana çok anlamlý gelmiyor.
    Yani siz günlük 0.25% hedef koydunuz ama enflasyon %90'a çýkarsa ne olacak, ya da enflasyon %3'e düþerse ?
    Bu önemli bir problem. Bu yüzden ben genelde kýstaslar ile takip ediyorum.
    Ancak ortalama anlamda bir deðer olabilir. 0.25 günlük performans çok ciddi ve büyük bir yüzde kanýmca. Uzun vadede tutturulmasý oldukça zor. Alým ve satým stratejiniz için bir þey diyemem. Kendi içinde tutarlý. Ancak, iyi olan fonu cezalandýrmak ve kötü olaný ödüllendirmek gibi oluyor biraz. O anlamda itiraz edebilirim.
    Aslýnda portföy yüzdelerini baþta ayarladýktan sonra, bist düþerken hisse bazlý, dolar düþerken döviz bazlý, ikisi de yükselirken faiz bazlý olanlarý aldýðýnýzda, uzun vadede oranýnýz çok bozulmayacaktýr diye düþünüyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

5. Elimdeki hsyf'ler için kiþisel bir rating deðerlendirmem var günlük olarak . Bu deðer ''0'' altýnda düþtüðünde, o hisse fonu elimden çýkarýyorum. Daha doðrusu tümü ile baþka hisse fon ile deðiþtiriyorum. Tabi bu hisse deðiþimi bazen 3-4 ayda bir bazen yýllarca olmuyor. Bunu burada günlük sabahlarý paylaþmak istiyorum. Eðer insanlara yardýmý olursa devam edeceðim. Günlük ne biriktirdiðimi de yazacaðým.

13.11.2020

hsyf rating :

TKF rating 29,27 ( devam )
    MAC rating 15,45 ( devam )
    NNF rating 17,66 ( devam )

Yakýn zamanda 4.hisse yoðun fonu ekleyeceðim.

Portföy ekleme : 8 lot ýpv, 1600 lot dbh ekledim portföye.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.

6.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Elimdeki hsyf'ler için kiþisel bir rating deðerlendirmem var günlük olarak . Bu deðer ''0'' altýnda düþtüðünde, o hisse fonu elimden çýkarýyorum. Daha doðrusu tümü ile baþka hisse fon ile deðiþtiriyorum. Tabi bu hisse deðiþimi bazen 3-4 ayda bir bazen yýllarca olmuyor. Bunu burada günlük sabahlarý paylaþmak istiyorum. Eðer insanlara yardýmý olursa devam edeceðim.

Günlük

13.11.2020

Keþke karþýlaþtýrma is biraz detay verebilirsiniz.

Mi 9T Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by ayurdakok Yazýyý Oku
    Keþke karþýlaþtýrma is biraz detay verebilirsiniz.

Mi 9T Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...99#post4897299

Bu yazýmda tüm detaylarý ile anlattým.

8.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Elimdeki hsyf'ler için kiþisel bir rating deðerlendirmem var günlük olarak . Bu deðer ''0'' altýnda düþtüðünde, o hisse fonu elimden çýkarýyorum. Daha doðrusu tümü ile baþka hisse fon ile deðiþtiriyorum. Tabi bu hisse deðiþimi bazen 3-4 ayda bir bazen yýllarca olmuyor. Bunu burada günlük sabahlarý paylaþmak istiyorum. Eðer insanlara yardýmý olursa devam edeceðim. Günlük ne biriktirdiðimi de yazacaðým.

13.11.2020

hsyf rating :

Portföy ekleme : 8 lot ýpv, 1600 lot dbh ekledim portföye.
    Çok faydalý olacaðýna eminim. En azýndan ben her gün takip edeceðim. Yaptýðýnýz ve merakla beklediðimiz paylaþýmlarýnýz için teþekkürler. Elinize emeðinize saðlýk..
    Bilgi paylaþtýkça artar... Yazdýklarým, yorumlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 33/72 ÝlkÝlk ... 23313233343543 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •