
Originally Posted by
matac
Kolay gelsin. Bu tarz çalýþmalar gerçekten faydalýlar. Teþekkür ederiz. Deðerleme kriterlerini de açýklarsanýz müthiþ olur.
Daha sürdürülebilir olduðu için kendi fon portföyüm içinde aslan payýný baþarýlý ve aktif olduðunu düþündüðüm deðiþken fonlarda deðerlendirmeye çalýþýyorum. Herkes HSYF'lere odaklanýyor ama her sene 2020 gibi güzel olmayacaktýr.
Deðiþken fonlar gerçekten ele avuca sýðdýrmasý zor kalýba sokmasý oldukça zahmetli HSYF'lere göre. Ama bu puanlara kimse itiraz etmez herhalde.
Ben geçmiþ çalkantýlý dönemlerde varlýk daðýlýmlarýný nasýl deðiþtirirek aksiyon aldýklarýna da bakma taraftarýyým. Bu da taþýdýklarý portfoy riskli görünse de risk kat sayýsýný düþürüyor. Ama genel olarak belli kalýplarýn dýþýna çýkmýyorlar. Yani çoðunlukla belirlenmiþ risk düzeyine göre pazarda konumlandýrýlmýþ oluyor çoðu.
Ýçerdikleri hisse oraný, eurobond oraný ve diðerleri ile, ve günlük betasý yani dalga miktarýna göre çýkardýðým bir þey. Açýklamasý zor ve tuhaf bir matematiði var.
Ama haklýsýnýz aslýnda deðiþebiliyorlar. Atýyorum ýpb 2-3 civarýnda iken 6 ay önce þu anda bambaþka bir profilde . Ama çok büyük çoðunluðu genel olarak belli bir mantaliteyi takip ediyorlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri