hellistheothers hocam ratingler ne durumda fonlarda bakabiliyor musunuz?
Döviz bazlý sepetimden ýpv dbh gibi eurobond fonlarýný çýkararak 3 lü baþka bir sepete dönüþtürdüm. Uzun vadede kuru geçemeyen, döviz bazlý fonlarý taþýmanýn anlamsýzlaþtýðýný düþünüyorum. Yeni sepeti de usdtry ile karþýlaþtýrabilecek relatif bir rating sistemi ile birleþtirip toplu halde genel bir günlük görünüm ile tekrar baþlayacaðým hocam bir süre sonra. Þu hastalýk bir geçsin. Selamlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Tez zamanda inþallah hocam geçmiþ olsun tekrar...
Uzun süredir taþýdýðým ýpv ve dbh gibi eurobond fonlarýmý stopaj vs. düþüldüðünde, uzun vadede neredeyse usdtry kur kadar getirdiðini iyiden iyiye gördüðüm için satmaya karar verdim. Çünkü dolar bazýnda ayný yerde durmak, reel olarak hiç bir katký saðlamaz portföye korunmadan baþka. Döviz bazlý sepette köklü deðiþiklikler yapacaðým. Sepetin yýllýk 6-7 % dolar bazýnda kazanacaðý þekilde kurgulamak lazým en azýndan. Bunu ancak yabancý hisse fonlarý ile yapabiliriz diye düþünüyorum. Ancak fikirlere, katkýlara da açýðým.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri