Hocam bende eurobond var.
Gerçi yine CDS in 350 lerde olduðu 2019 un sonbahar aylarýna almýþtým. Dolar o zaman ne kadardý hatýrlamýyorum. 2041 vadeli US900123BJ84 kodlu eurobond. ziraat bankasý da olsa parçalý olduðu için piyasadan yüksek fiyata veriyor tabi ki. 91.025 e almýþým. (Þu anda ayný bankada 99 a satýlýyor 96 ya geri alýyor.) Hem dolarýn artmasýndan hem de þimdiye kadar iki kere kupon ödemesi aldýðýmdan kazanmýþým. Üçüncü kupon ödemesini almama 20 gün felan var.
Söylediðim gibi CDS þu aþamada biraz düþtü. Yine yükselir mi vs sorularý siyasi konular biraz. Ayrýca ben satmayý düþünmüyorum o tarihe kadar.
getirilere gelirsek
iyilerden bir eurobond fonu
%40 getirmiþ o tarihlerden bu güne kadar.
Benim eurobond bizzat fiyat sebebi ile satýþ fiyatý 91.025 den 99.93 e
(%9.7) dolarýn artýþý ile 5.85 den 7.85 e
(%34) ve iki adet de kupon ödemesi 1000 $ baþýna 60 $
(%6) almýþým. Ayrýca 100 den düþük aldýðým için 2041 de (ölmez sað kalýrsak) geri ödemesi 100 üzerinden yapýlacak.
Genel olarak seçtiðiniz eurobond a göre fonlardan daha yüksek getiri alabileceðinizi düþünüyorum. Ayrýca kuponlar da düzenli bir kaynaðý (yatýrým kaynaðý) olarak bileþik getirilerini arttýrabilir bence. Artýk sizin hesabýnýz kuvvetli hangisi daha çok kardaysa ona bakabilirsiniz.
Ama bence siz eurobond fonu yerine yakýn vadeli eurobond larý kovalarsanýz daha karlý olur diye düþünüyorum. Ýlla da fona takýlý kalmanýn anlamý yok bence. Altýnda olduðu gibi.
Saygýlar.
Yer Ýmleri