
Originally Posted by
alpermete
Takasbank'ta durmuyor mu üstadım bunlar zaten? Banka veya aracı kurum neyi değiştirir? Ben Burgan kullanıyorum telefon açtığımda direk müşteri temsilcime bağlanıyorum. Hisse senedi hacmim yüksek değil, komisyonu da standart %0,1 yani patlarsak bilmiyorum tabi, varsa risk bizde taşıyalım fonları.
Yok hocam o tür bir riskten bahsetmiyorum ben. Aynı bankada başka yatırımlarım da var. ( döviz, altın vs. ) Herhangi bir risk öngördüğümden değil. Ben mevduatımı da özel bankada yapmıyorum. Batar diye değil, kamu üzerinden yürütüyorum 20 yıldır. Eski kafalıyım. Bir dijital pishing, dolandırıcılık olursa, süreçler daha çabuk yürüyebilir vs. diye düşündüğümden. Herkesin risk algısı farklı. Benim risk eşiğim çok düşük. Ben 100 liradan fazla eft yapılamayacak şekilde ayarlamış adamım internet şubeyi.
Serbest olmayan yatırım fonları çıkaran kurumdan bağımsız zaten. Geçmişte kapanan kurumların fonları bile ya başka kurumlara geçti yönetimi ya tasfiye olup herkes pay fiyatından çıktı. Herhangi bir risk sözkonusu değil.
Yani benim söylediğim yanlış anlaşılmış. Yatırım fonunu büyük bir kamu bankası ya da başka yerde tutmak arasında elbette fark yok.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri