Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 9,89 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,81 Mr 28,14 / 30,16
21,46 9.99% 904,50 Mn 20,00 / 21,46
25,32 9.99% 60,78 Mn 22,70 / 25,32
136,70 9.98% 209,25 Mn 127,20 / 136,70
1.053,00 -10% 3,83 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 973,98 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 35,49 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 399,73 Mn 12,48 / 12,79
3,36 -7.69% 218,69 Mn 3,29 / 3,49
310,25 -1.35% 12,18 Mr 305,25 / 311,50
3,16 -1.25% 9,28 Mr 3,08 / 3,22
280,00 6.06% 9,02 Mr 260,00 / 280,50
422,75 -0.65% 7,82 Mr 418,25 / 431,00
118,30 -2.47% 7,59 Mr 114,00 / 125,10
18,91 1.61% 436,98 Mn 18,36 / 19,00
73,55 -0.2% 5,56 Mr 72,85 / 74,05
280,00 6.06% 9,02 Mr 260,00 / 280,50
738,50 1.58% 2,45 Mr 720,50 / 739,00
95,90 -1.29% 417,90 Mn 94,25 / 96,75
111,30 -0.89% 170,62 Mn 111,20 / 112,40
31,36 1.42% 78,31 Mn 30,10 / 31,66
10,46 2.35% 428,80 Mn 10,12 / 10,50
82,05 -1.32% 314,65 Mn 81,65 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 9/23 ÝlkÝlk ... 789101119 ... SonSon
Arama sonucu : 180 madde; 65 - 72 arasý.

Konu: Ayyýldýz

2.06.2016.... da yazmýþým....

Ýlim baþka, alim baþka; Ýrfan baþka , arif baþka deyimi Ömer Seyfettin'e atfedilir.

Ömer Seyfettin öðretmenlik yaptýðý yýllarda her gün öðretmenler odasýnda bu sözleri söylermiþ;dinleyenler de "Olurmu öyle þey alim ariften üstündür" derlermiþ?

Bir gün arkadaþlarýyla ders arasý sohbet ederken: "Dostlar , duyduðuma göre Avusturya'dan vagonlar dolusu þeker geliyormuþ" demiþ .
    Dinleyenler de þeker yokluðundan dolayý çuval, çuval þeker alma hesabýný yapmaya koyulmuþlar.

O ara odaya çay servisi yapan yaþlý bir hademe ye de ayný sözleri söylenmiþ; hademe:"Ýnanmayýn beyim þu harp sýrasýnda Avusturya'dan þeker meker gelmez;kelin ilacý olsa önce kendi baþýna sürer; beklemeyin , onlar bize þeker göndermezler" demiþ.

Ömer Seyfettin arkadaþlarýna lafý hemen yapýþtýrývermiþ:
    "Ýþte arkadaþlar siz bilgili ve alimsiniz ama arif deðilsiniz. Aslýnda cahil fakat arif olan bu Anadolu' nun bu ihtiyar arif adamý, olmayacak þeye amin demedi" demiþ.

Bizi birinci dünya harbine eðitimli insanlar soktu.... Battýk...
    Anayasamýzý eðitimliler hazýrlar.... Bitttik...
    Hortumcular da onlardan çýktý.... Battýk..
    En büyük hýrsýzlýklar kalem oynatmalarla olur..... Battýk..
    ...

Her toplumda "ben diðerlerinden daha üstünüm,bilgiliyim.." tartýþmasý olur... Necip Fazýl da benzerini söylerdi...
    Eðitimlilerin oy hakký...5 mi olsun..100 mu...?
    Mesela týp profesörleri daha eðitimli...onlar mühendis profesörlerden bir oy daha fazla kullansýn.... Ýlahiyatcýlar/þeyhler/dedeler çok kitap okur, okuduðu kitap baþýna bir reyi olsun (mesela 10.000)

Bu düþüncenin zirve uygulamacýsý "-Benim maymun dedem, senin maymun dedenden üstündü..." diyordu 1940 yýlýnda Almanya'da....!

Peki Alamut kalesinin esrük þeyhini nereye koyacaðýz....? Onun reyi 10.000 olursa... Hepimiz batarýz....

16 temmuz 2016 sabah 9.10 da yazmýþým.....

Þaka deðildi...
    Ýstanbulda milyonlar sokaða çýktý...... Darbeciler psikolojik olarak ezildi geçildi......

CNN'i basmaya gelenleri MÝLLET BASTI...

Boðaz köprüsünde onbinlerce kiþi sabaha kadar bekledi.... Ýnatla..... Sandýða sahip çýktý... Reyine sahip çýktý.... Demokrasiye, cumhuriyete sahip çýktý....

CUMHUR BENÝM SEN KÝMSÝN..? Dedi DARBECÝLERE......

17 aðustos...2016.....

........................ZAYÝ...................... ......

.....borsanýn yönü duygumu kaybettim.....

..................HÜKÜMSÜZDÜR...............

..................... .......................

bu da önemli...

hamido... mayýs 2016...

Ulan FED ..Ulan Yellen...Bak bize neler yapýyorsun...
    Anasýný tittiðimin fedi....

Arttýracam diyorsun arttýrmýyorsun ...
    Hastayým dersin dondurma yersin...
    Amaaannn asým ne fenasýýýn....

Çok deðerli abimle beni birbirimize düþürdün ulaann kocakarý....

Not:Hacýyýzda,Hocayýzda (Elhamdülillah)....Analizinde kralýný yaparýz.... Kimse karnýndan konuþmasýn...
    Sözü lafý olan açýk açýk yazsýn burasý er meydaný....Ne dediðimiz sonrasýnda ne olduðuda belli...Her þey ortada yazýlý...
    Türkiye asla ama asla batmaz... BATMAYACAK....UZUN VADE TRY .....Nokta...(iç siyaset ne olursa olsun)
    Þu anda olan kýsa vadeli bir dolar rallisi olacak oda max ocak 2017 ..... o kadar...
    Ben parayý sokaktan toplamýyorum...
    Burada apur sapur siyasi yazýlar yazýp milletin kafasýný bunaltanlara da hodri meydan diyorum...
    Çýkýn karþýma yazýn buraya ...forumdan hakem þeçilsin..
    Ýki gönderiniz buradakilerce ard arda haklý bulunsun yazmayý býrakýrým namus sözü...
    Bir tanesi borsa çok düþecek dedi yazdý yazdý esti gürledi ....
    --Erinmedim çýktým yazdýklarýn yanlýþ 58.000 olacak diyorsun bunun dolar ayagý eksik yaz dedim(Dolar ayagýný yazsa kim olduðu ortaya çýkacak yemedi)Dolar biraz gevþedi silindi gitti...
    Az borsa düþtü kaç gündür hala hiç bir þey olmamýþ gibi yazýyor...(Ýslama laf ediyor bu arada o da ayrý..Yok selefiler filan)

Ötekisi çýktý bankacý dedi dolar 2.6000 olacak dedi..
    Dedim bak maniplasyonun alasýný yapýyorsun sökerim o apoletleri (yazým kayýtlý duruyor)çýktý adamý hakeret etti...
    Kur 3.000 oldu hala gak-guk laf ebeliði...

Þimdi bir baþkasý günde 50 tane post ülke batacak çökecek.....
    Ahanda sanada yazýyorum...
    ---NAH BATACAK...
    Sen ezik siyasi partine oy toplayacan diye koskoca TÜRKÝYE'mi batacak...
    Hayatýnda göremeyeceðin paraya arsa almak üzereyim eli kulaðýnda delikanlý sözü alayým isteyene tapu resmi atayým..
    --Elimi deðil gövdemi bu vatana koymuþum..Cenazem namazým bu ülkeden kalkacak sen ne diyorsun.....

Kimse korkmasýn iþine aþýna eþine yatýrýmýný yapsýn ..Zarar eden yazsýn bakalým neden zarar etmiþ...
    Üç pasaport eskittim (sayfalarý bitti-süresi deðil)Hangi avrupa ülkesinde çalýþarak zengin olma varmýþ..Alayý derebeyi -baron...
    Avrupada çalýþarak sýnýf atlayan bir örnek göster delikanlýysan...Türkiyede en büyük örnek benim ailem...
    Son düzenleme : HAMÝDO-ÞAKÝR; 23-05-2016 saat: 23:45.

.............

devamý.....

....Döviz bir mal'dýr ..(sonuçta para nihayetinde)...Bir amaç için alýnýr ..Korunma amacý ile asla döviz alýnmaz...Forex ten döviz alacan da heeeç olacak haa...
    Belki altýn oda pörtföyün max %10-15 o kadar...
    Neden mi....Sen ülkende Türk parasý ile alýþ veriþ yapamayacan da dolar mý kullanacan...Olduuu..
    Hee 5 milyon pasaport var kaçarým ..
    Kaçarsýn kaçarsýn ancak dikenli telin dibine kaçarsýn karýn çoluðun çocuðunda ne olur Allah bilir..(Örn:Suriyeliler)

Iraktaki tüm dolarlar bir þekilde ülkeden çýktý yazdým...kaktýrýlan Dolarlar hiç bir iþe yaramadý ýrakta....
    Yunanistanda kriz vardý gittik tam krizin ortasý bir Allahýn heleni tutupta dolar almadý yada altýn neden adamlar akýllý hala kriz var ama hiç intihar eden kendini yakan yunan var mý haa...
    -Bizde adam TÜRKÜCÜ (kahtalý miçe)kalkmýþ TÜRKÝYEDE japon yeni borçlanmýþ ...7-24 t.v de idi..Silindi getti...
    Ulan ben dövizciyim yen görsem ayýramýyorum 100'lükmü ne mi..Elin türkücüsü yen'le borç alýyor Allahým yaa...

Ýþim döviz neler görüyorum neler...Ülkede muhalefet yapacam diye ÜLKE batacak yalaný yayanlar oldukça yazýk oluyor bu millete...

Buradaki tüm genç kardeþlerimden istirhamim lütfen eðitime okula deðer versinler...
    Bana inanmayanlar ÞAM KÝLÝSESÝNÝN kimlere mühürlü mektup (acceptance)verip Avrupaya ön kapýdan girmelerini saðladýklarýný
    araþtýrsýnlar...(kilise okumuþ suriyelileri savaþtan bir yýl önce avrupaya aldýrdý müslim-christ ayrýmý yapmadan)
    Son düzenleme : HAMÝDO-ÞAKÝR; 24-05-2016 saat: 00:40.

.....................

devamý....

Çok basit ....
    Para piyasalarýnda çok olaylara þahit oldum.....

ilk büyük kazancým 1994 krizidir...
    (tyt banklarý -Marmara banklarý iyi bilirim)
    2001 kadayýfýn üstünü kýzarttý.....
    (Devalüasyondan üç gün önce tüm çarþý biliyordu ...Sagýr sultan duymuþtu)
    2008 de çok kazanamadým...Ama az da olsa iyiydi...
    (Çünkü çok bi faiz artýþý olmadý..Global olarak faizler artmazsa DÖVÝZ de kazanç olmaz...Döviz iþinde kazanç faiz farkýdýr)
    Babam 1974 te (kýbrýs)parayý sofra bezlerine sararak taþýdýðýný anlatýrdý..Miktarý çok yani..(caný rahmet istedi)...
    Sakýp aða ile en az beþ kez iþ konuþma þerefine erdim ....
    Kadir Has balatta Tütün fabrikasýnda konuþtuðum kiþiydi...
    Özal'ý gördüm ama çocuktum...

Tüm gördüðüm öðrendiðim sonuçta bu ülkeye güvenenin kazandýðýydý...

(Hep ölüler oldu birazda dirileri yazlým)
    Ak parti kurulurken istanbul il baþkanýný o ðünkü 34 RK....plakalý aracým 3 ay taþýdý...(Korkut amcamý 20 kez yazdým)
    Daha bir ay olmadý Bu foruma yazdým saaati saatine siyasette olacaklarý..

Bu ülkede siyasi-ekonomik krizler asla bitmez ..Zaten iþin doðasý bu ...Kapitalist sistem böyle çalýþýr..
    Amma bu ülke siyaset þöyle dedi demedi diye asla batmaz...Örn:X holding adam bilmiyormu aptal mý 15.000-20.000 iþçi çalýþtýrýyor..
    Sen ben o adamdan daha mý akýllýyýz...Üretiyor kazanýyor...Kazancýnýn bir kýsmýný dýþarý kaçýrýp tekrar borç diye buraya sokuyor...

Ne olacak bu ülke batacakta bizans mý hortlayacak....Hiç batacaz diye iþ yapan iþ adamý olur mu...

Risk varsa ayný oranda getiri de var.....Alýrsýn masaya riskleri ..eðer riski kendince çok görüyorsan pörtföyü korumacý yaparsýn
    yok riski az görüyorsan yayýlýrsýn olay bu kadar basit...

Bak ne oldu yabancý bono olayý ..Nasýl haklý çýktým ..Hem dolara yýllýk %8.12 faiz(þimdi o faizin yarýsý anca-o biçim sermaye karý yazdý)) hem de usd/try arttý...
    Yada içerde tuttuðum dolar bile repoda USD repodan bahsediyorum...

Eklemeyi unutmadan ....Kapalýçarþý since 1461 ..Anlayana....
    http://kapalicarsi.com.tr/tr/
    Son düzenleme : HAMÝDO-ÞAKÝR; 24-05-2016 saat: 00:50.

ANADOLU AJANSI...... 20.12.2016 saat 19.45

MOSKOVA

Rusya Dýþiþleri Bakaný Sergey Lavrov, Suriye krizinin çözümü için en verimli ve etkin formatýn Türkiye-Rusya-Ýran üçlü formatý olduðunu belirterek, "Suriye rejimi ve muhalifler arasýnda imzalanacak anlaþmanýn garantörleri olmaya hazýrýz" dedi.

Rusya'nýn baþkenti Moskova'da, Halep'teki durum baþta olmak üzere Suriye konusunun deðerlendirildiði Türkiye-Rusya-Ýran üçlü dýþiþleri bakanlarý toplantýsý yapýldý.

Lavrov, Rusya Dýþiþleri Konukevinde, Dýþiþleri Bakaný Mevlüt Çavuþoðlu ve Ýranlý mevkidaþý Cevad Zarif ile üçlü görüþmenin ardýndan düzenlenen ortak basýn toplantýsýnda konuþtu.

Bakan Lavrov, üç ülke olarak Suriye krizinin ülkenin toprak bütünlüðü çerçevesinde ve siyasi yollarla çözülmesi konusunda mutabýk olduklarýný söyledi.

Masum insanlarýn acýlarýnýn sona erdirilmesinin önem taþýdýðýný ve insani yardým meseleleri ile terörle mücadele konularýnýn kendileri için ön planda olduðunu ifade eden Lavrov, Suriye krizine çözüm bulmak adýna bir bildiri kabul ettiklerini belirtti.

'Anlaþmanýn garantörleri olmaya hazýrýz'
    Bildirinin hazýrlanmasýnda savunma bakanlarýnýn da büyük katký sunduðunu söyleyen Lavrov, "Suriye, egemenlik ve toprak bütünlüðü tam, demokratik, laik, çok uluslu ve çok dinli bir devlet olarak muhafaza edilmelidir. Krizin Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayýlý kararý uyarýnca çözülmesi gerektiðini düþünüyoruz. Rusya, Ýran ve Türkiye olarak Suriye rejimi ve muhalifler arasýnda imzalanacak anlaþmanýn garantörleri olmaya hazýrýz." diye konuþtu.

Lavrov, Kazakistan Cumhurbaþkaný Nursultan Nazarbayev'in Suriye görüþmelerinin Astana'da yapýlmasý teklifini desteklediklerini bildirerek, DAEÞ ile Nusra Cephesi gibi örgütlerle mücadelelerini kararlýlýkla sürdüreceklerini ve silahlý muhaliflerin ayrýþtýrýlmasý konusunda da ortak çabalar sarf edeceklerini söyledi.

Çok faydalý bir toplantý gerçekleþtirdiklerini ifade den Lavrov, üç ülkenin ortak çabalarýyla Suriye'de krizinin çözüm sürecindeki duraklamanýn üstesinden gelebileceklerine inandýklarýný vurguladý.

Suriye krizinin çözümü için diðer ülkelerin çalýþmalarýna da gölge düþürmek istemediklerini ifade eden Lavrov, þu deðerlendirmede bulundu:

"Suriye krizinin çözümü için en verimli ve etkin format bugünkü üçlü formatýmýz. Ýran-Rusya-Türkiye üçlüsü pratik ve somut adýmlarla gerçekten ihtiyaç duyulan format olduðunu kanýtlýyor. Uluslararasý Suriye Destek Grubu birkaç kez toplandý ve önemli kararlar aldý. Fakat ne yazýk ki bu kararlar uygulanamadý. Rusya ve ABD arasýndaki müzakereleri de gözardý edemeyiz. ABD, ortak kabul ettiðimiz kararlarý uygulayamadý. Halep'le ilgili görüþmelerimizde ABD'liler kendi inisiyatiflerini geri çekti. Burada bulunanlar olarak daha geniþ formatlar kurmaya çalýþtýk. Halep'te olasý kayýplarýn önlenmesi için biz daha fazla bekleyemezdik. Herbirimiz Suriye'deki çeþitli güçlere etki etme olanaklarýný deðerlendirdik. Ve bugün bir araya geldik. Son birkaç haftada ortak tedbirler almýþ bulunuyoruz. Sivilleri doðu Halep'ten tahliye edebildik. Diðer ülkelerle temaslarýmýzý kesmiyoruz ve onlarý bu sürece katýlmaya davet ediyoruz."

Lavrov, Rusya'nýn Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlý saldýrý sonucu öldürülmesine iliþkin, "Mevkidaþlarýma gösterdikleri dayanýþma için teþekkür ederim. Türk ve Rus uzmanlarý tarafýndan ortak soruþturma yürütülüyor. Karlov'a devlet niþaný verilecek." ifadelerini kullandý.

Çavuþoðlu: Komþularýmýzýn sýnýr bütünlüðünü destekliyoruz
    Dýþiþleri Bakaný Mevlüt Çavuþoðlu, Suriye'nin ve tüm komþularýnýn ulusal birliðini ve sýnýr bütünlüðünü desteklediklerini ve bir bölünmeye kesinlikle karþý olduklarýný söyledi.

Çavuþoðlu, Rusya Dýþiþleri Konukevinde, Rus mevkidaþý Sergey Lavrov ve Ýranlý mevkidaþý Cevad Zarif ile üçlü görüþmenin ardýndan düzenlenen ortak basýn toplantýsýnda konuþtu.

Karlov'un vefatý nedeniyle tekrar Rusya yönetimi ve halkýna taziyelerini ileten Çavuþoðlu, "Bir kez daha bu hain saldýrýyý lanetliyoruz, þiddetle kýnýyoruz." diye konuþtu.

Ýlk defa bu formatta bir araya geldiklerini dile getiren Çavuþoðlu, bunun bile baþlý baþýna önemli bir husus olduðunu vurguladý.

Çavuþoðlu, toplantýda Halep'teki insani krizin hafifletilmesi, buradaki halkýn düzenli ve kesintisiz þekilde tahliyesi ve siyasi bir çözümün unsurlarýný ele aldýklarýný belirterek, Suriye'de bir ateþkesin tesisi ve bunun tüm Suriye geneline yayýlmasý üzerinde durduklarýný ve hangi çabalarý sarf etmek gerektiðini deðerlendirdiklerini anlattý.

Bakan Çavuþoðlu, "Þu ana kadar doðu Halep'ten 37 bin 500 kiþinin tahliyesi saðlandý. Bu konuda özellikle Rusya'ya çok teþekkür ediyoruz gayretlerinden dolayý." diye konuþtu. Çavuþoðlu, þöyle devam etti:

"Suriye'de ancak siyasi bir çözümün mümkün olduðunu hepimiz vurguluyoruz. Ve kalýcý çözüm siyasi çözümdür ve siyasi çözümün dýþýnda baþka bir çözüm yoktur. Siyasi bir çözüm yolundaki çabalarýmýzýn Birleþmiþ Milletler çerçevesindeki sürece tamamlayýcý nitelikte olmasý hususunu da ele aldýk. Sonuç olarak Suriye'de akan kanýn durmasý, kalýcý ateþkesin ülke geneline yayýlmasý, insani yardýmlarýn kesintisiz olmasý için çabalarýmýzý birlikte sürdürmeye devam edeceðiz. Bugün bizlere ev sahipliði yapan Lavrov ve toplantý için kardeþim Zarif'e teþekkürlerimi sunuyorum."

Sorular
    Çavuþoðlu, "Daha önce Suriye konusunda çok sayýda görüþme oldu. Suriye konusunda en verimli format hangisi? Bu format diðerlerinden ayrýlýyor mu" sorusu üzerine, kendilerine göre en iyi formatýn alýnan kararlarýn uygulanabildiði format olduðunun altýný çizdi.

Suriye konusunda bugüne kadar deðiþik formatlarda alýnan kararlar olduðunu fakat sonuçlarýnýn uygulanmadýðýný ifade eden Çavuþoðlu, neticede arazide durumun daha da kötüleþtiðini hatýrlattý.

Çavuþoðlu, son zamanlarda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin'in ortaya koyduðu irade çerçevesinde çalýþmalarýnýn neticesini arazide alabildiklerini ve bunda Ýran'ýn da yapýcý rolünün çok önemli olduðunu ifade etti. Bakan Çavuþoðlu, "Dolayýsýyla bugün ortak metinde Birleþmiþ Milletler'in (BM) rolünü inkar etmedik, hatta BMGK'nin 2254 sayýlý kararýna da atýfta bulunduk ama sonuç alýcý çabalarýn her zaman faydasý vardýr. Burada önemli olan üçlü formatta aldýðýmýz kararlarýn uygulanmasý. Samimi þekilde uygularsak, Suriye'de söylediðimiz çerçevede sonuca gidebiliriz." görüþünü dile getirdi.

Ateþkesin tüm Suriye geneline yayýlmasý konusunda DEAÞ, El Nusra gibi terör örgütleri ile mücadelenin sürdüðünü ifade eden Çavuþoðlu, "Onlarla mücadelemiz devam edecek ama rejim, muhalifler, bir de dýþarýdan gelen gruplar var. Hizbullah var, baþka gruplar da var. Dolayýsýyla tüm bu gruplara bu yardýmlarýn kesilmesi lazým. O nedenle sadece bir tarafa iþarette bulunmak doðru deðildir. " ifadelerini kullandý.

"Münbiç'te etnik temizliðe müsaade edilmemeli"
    Çavuþoðlu, "Fýrat Kalkaný operasyonunun amacýnýn" sorulmasýna karþýlýk, amacýn Münbiç Cebi'ni DEAÞ terör örgütünden temizlemek ve burayý mülteciler ve yerinden edilmiþ insanlar için güvenli bir bölge haline getirmek ve burada yaþayan insanlara býrakmak olduðunu söyledi. Þu anda El Bab etrafýnda operasyonun devam ettiðini ifade eden Çavuoþoðlu, buranýn da DEAÞ'ýn kontrol ettiði önemli þehirlerden bir tanesi olduðunu belirtti. El Bab operasyonu bittikten sonra da burayý o bölgede yaþayan El Bab'lýlara býrakýlmasýnda fayda olduðunun altýný çizen Çavuþoðlu, "Bizim tutumumuz her zaman net ama Münbiç'te Münbiçlilerin istemediði unsurlar da var. Burasý da sadece Münbiçlilerin, dýþarýdan farklý gruplarýn gelip burayý yönetmeye çalýþmasý ve etnik temizlik yapmasý da uygun deðil. Buna da müsaade edilmemeli." þeklinde konuþtu.

Mevlüt Çavuþoðlu, Fýrat Kalkaný Harekatý'nýn arkasýnda baþka gündemlerinin olmadýðýný dile getirdi. "Biz Suriye'nin, Irak'ýn ve tüm komþularýmýzýn ama özellikle Suriye'yi burada vurgulamak isterim, ulusal birliðini ve sýnýr bütünlüðünü destekliyoruz ve kesinlikle de bir bölünmeye karþýyýz." diyen Çavuþoðlu, dolayýsýyla þu anki rejimin ve baþkalarýnýn DEAÞ'a yönelik operasyondan da rahatsýz olmamasý gerektiðini vurguladý. Mevlüt Çavuþoðlu, Türkiye'nin DEAÞ ve El Nusra gibi örgütlerle de mücadelesinin süreceðini kaydetti.

Ýran Dýþiþleri Bakaný Zarif
    Ýran Dýþiþleri Bakaný Zarif de Büyükelçi Karlov'a yönelik saldýrýyý þiddetle kýnadýklarýný söyleyerek, taziye dileklerini iletti.

Suriye'deki koþullarýn, uluslararasý toplumun el ele vererek terörle mücadeleyi sürdürmesi gerektiðini þart kýldýðýna iþaret eden Zarif, þiddetin bir an önce önlenmesi ve Suriyeye insani yardýmlarýn ulaþtýrýlmasý gerektiðini dile getirdi.

Zarif, sürecin tüm ilgili ve verimli çalýþabilecek taraflarýn katkýlarýyla gerçekleþmesi gerektiðini belirterek, "Rusya, Ýran ve Türkiye arasýndaki iþ birliði sayesinde bazý bölgelerden sivillerin ve silahlý gruplarýn tahliyesi konusunda baþarý elde edildi. Suriye krizinin çözümünde hýzlý ilerleme elde edebiliriz. Siyasi çözüm bulunabileceðine inanýyorum. Toprak bütünlüðü ve egemenliðin saðlanmasý için çaba sarf edeceðiz. Olabildiðince hýzlý þekilde Suriye halkýnýn acýlarýnýn sona ereceðini umuyoruz." sözlerine yer verdi.

Üç ülkenin yayýnladýðý ortak metin
    Dýþiþleri Bakaný Çavuþoðlu, Rusya Dýþiþleri Konukevinde, Rus mevkidaþý Sergey Lavrov ve Ýranlý mevkidaþý Cevad Zarif, üçlü görüþmenin ve basýn toplantýsýnýn ardýndan, Suriye'deki duruma iliþkin ortak bir metin yayýnladý.

Ýran, Rusya ve Türkiye'nin, etnik köken, din ve mezhep gözetmeksizin Suriye'nin egemenliðine, baðýmsýzlýðýna, birliðine ve toprak bütünlüðüne duyduðu saygýnýn dile getirildiði metinde, üç ülkenin de Suriye sorununun askeri yollarla çözülemeyeceðinde hemfikir olduðunun altý çizildi.

Suriye sorununun çözümünde, Birleþmiþ Milletler'in (BM), BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayýlý kararý doðrultusunda ortaya koyduðu çabalarýn öneminin vurgulandýðý ortak metinde, uluslararasý topluma bu toplantýda varýlan mutabakatlarýn önündeki engellerin kaldýrýlmasý için iyi niyet göstermeleri çaðrýsý yapýldý.

Metinde, "Ýran, Rusya ve Türkiye; Doðu Halep'ten sivillerin ve silahlý muhalefetin gönüllü bir þekilde tahliye edilmesi için ortaya konan ortak çabalarý memnuniyetle karþýlar. Bakanlar, ayný zamanda Fua, Kefreya, Zebadani ve Madaya'dan sivillerin tahliye edilmesinden de memnun. Sürecin, kesintiye uðramadan, güvenli ve emin bir þekilde tamamlanacaðýný taahhüt ettiler." ifadesi yer aldý.

Uluslararasý Kýzýlhaç Komitesine ve Dünya Saðlýk Örgütü'ne de tahliye sürecindeki yardýmlarý nedeniyle duyulan minnettarlýðýn dile getirildiði metinde þunlar kaydedildi:

"Bakanlar, ateþkesin, kesintisiz insani yardýmýn ve sivillerin serbest dolaþýmýnýn ülke geneline teþmil edilmesinin önemi konusunda mutabýktýr. Ýran, Rusya ve Türkiye, Suriye Hükümeti ve muhalefet arasýnda müzakere edilmekte olan ileriye dönük anlaþmanýn kolaylaþtýrýcýlarý ve garantörleri olmaya hazýr olduklarýný belirtir. Sahadaki geliþmeler üzerinde nüfuzu olan tüm ülkeleri aynýsýný yapmaya davet eder."

Ortak metinde, taraflar, bu anlaþmanýn BMGK'nýn 2254 sayýlý kararý uyarýnca, Suriye'de siyasi çözümün kaldýðý yerden devamý için gerekli ivmeyi yaratmak konusunda yardýmcý olacaðýna iliþkin güçlü inancýný dile getirdi.

Bakanlarýn, Kazakistan Devlet Baþkaný'nýn Astana'da konuyla ilgili toplantýlar yapýlmasý konusundaki nazik davetinin önemini vurguladýðý metinde, "Ýran, Rusya ve Türkiye; DEAÞ ve El Nusra'yla ortak mücadele ve silahlý muhalif gruplarýn bu örgütlerden ayrýþtýrýlmasý hususlarýndaki kararlýlýðý yineler." denildi.

7.2.2017.......

Devlet yeni bir holding oluþturmuþ........

Vergilerden muaf....

Ýster hisse alýr.... ister hisse satar...

Elindeki þirketlerin hisselerini halka arz eder..... fiyatýn düþtüðünü görürse toplar..... çok çýktýðýný görürse ek satýþ yapar.....

Borsamýza bir AÐA geldi......

Endeks dolar bazlý diplerde.....

Bizim bilmediðimiz bilgiler bu fona açýk.. (BIST'in patronu )...

Herkes bir tahmin yapýyor... Fakat bu FON bence Türkiye'nin en büyük HOLDÝNGÝ...... Ve hedef iþi de... FON olmak..... FON gibi davranmak....
    Bugün KOÇ veya SABANCI holdingler FON gibi davranýp her gün borsada iþlem yapsalar garipseriz.....Ne oluyor...? Tereddüdüne düþeriz....

VARLIK FONU her gün iþlemler yapsa normal karþýlanýr....

FON'un imkanlarýný analiz etmeye çalýþýyorum.... Tabii gerçekte ne yapacak? Yaþayýp göreceðiz inþallah....

Ama Bir AÐA'nýn geldiði muhakkak...

21.12.2016

"Hayalinin hayalini hayal etmez hayaliler.
    Hayali de hayal etmez hayalinin hayalini"
    Hayali (1500 - 1557)

citiwan bugün paylaþmýþ......
    birazýný kýrptým...

Borsacý böyle olmalý....

Son düzenleme : TALEBE; 24-02-2017 saat: 09:58.

Sayfa 9/23 ÝlkÝlk ... 789101119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •