Arabistanla iþler düzeliyor gibi böyle devam ederse mcdonalds satýþý sene sonuna kalmadan biter þirkette tahsilatýný yapar borcun bir kýsmýný azaltýr bana göre o para direk gyo gitmei olumlu
diðer husus gürcistandaki santralde ag hol avrupa yatýtým bankasý ile ortak daha önce bir kaç kez hisse satýþý yapýlmýþ pay %90 dan 60 mertebesine düþmüþ
ortalama %6 pay satýþý için 5 milyon dolar alýnmýþ
perevani hes kalan hisse satýlýrsa 60 milyon dolar para alýnacak 500 milyon tl bide üstüne 820 milyon borcu finansaldan çýkmýþ olacak etki 820+500=1.320.000.000 tl sermayeye böldüðümüzde 243.000.000=5,43 tl defter deðerini arttýracak yani deðer en ez bu seviye artýp en kötü 30 lara gelecek,þirketin borçluluðu azalacak, þirketin dediðim gibi silahý çok ama kullanmýyor maalesef kullanana kadar bekleyeceðim
*perevani hesde durum kötü konan sermaye yaklaþýk 80 milyon dolar ve 6 senede ürettiði favök raðmen borç hala 100 milyon dolarýn üzerinde toplam yatýrým 185 milyon dolar 185-80 milyon dolar sermaye 105 milyon dolar en kötü faizi ödese borç kalmalý ama þu projeksiyonda sýkýntý hiç borç ödeyememiþ gibi duruyor
satýlabilir bir varlýk avrupa yatýrým bankasýna satýlmalý en kötü %51 altýna inilip konsolidasyondan çýkartýlmalý sadece nad üzerinden görülsün
1.320.000.000 etkiyi ccola görmek için cola 6.500.000.000 temettü daðýtmalý
efesde görmek için efes 3.600.000.000 tl yedeklerden ve ccola payýndan temettü daðýtmasý gerekir (ki finansal tablolar kötüleþip borç oraný artacak)
tek hareketle zaradaki bir varlýk satýlarak ayný etkiyi yaratmak ve efes ccola finansallarýný kötüleþtirmeden yapabiliyorken bunlar niye yapýlmaz ? maalesef yönetim ýþýk görmüþ tavþan modunda kýbýrdayamýyor ; insiyatif alýp þirketi rahatlatacak bir yönetici yok
para almadan danýþmanlýk yapýyorum þurayý okusalar, yazdýklarýmýn %50 yapsalar 50 olur en az![]()

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri