O satýþtan sonraki günlerde 3.07 kadar düþtü daha sonra patronun alýmlarýyla yükseldi tabi böyle durumlarda orlando nun satýþý ky etkiler ky orlandonun bir arkadaþýnýn veya patronun arkadaþýnýn satýþý karþýladýðýný bilmez þirketin ceo su 2 milyona yakýn hisseyi tek seferde tepe fiyata çok yakýn bir yerden sattý der yani ky yý etkiler eðer karþýlayan Bi arkadaþ bir dost ise bu adam niye karþýlamýþ olabilir anca tavsiye veya yönlendirmeyle olur iþte ky bunlarýn hiç birini bilmediði için manipülasyon olur þirket hisse fiyatýný baskýlamak olur acaba böyle arkadaþlarda kaç lot var þimdi bu gibi þeyler gelir insanýn aklýna bu arkadaþlar mý þimdilerde mal satýyor patron ýhtan alým yapýyor ama tüm bunlarý önceden biliyor mu çünkü hissede olan arkadaþlar var gibi gibi bana kýsa vadeli yatýrýmcýysan spekülatör sün demiþsin çok uzun uzadýya yazarým ama spek önce mal toplar mesela Harun gibi %5 ini toplar çevrendekiler aldýrýr ve çeþitli medya yollarýný kullanýr ve hisseyi pazarlar tepe fiyattan satarsan bu speklik olur benden olmaz anlayacaðýn ksa vadeli yatýrýmcýya da spek denmez baþka konu ben hiç fiyat düþsün diye dua etmem babamýn oðlu bile 50 milyon alacam dese yinede fiyat düþsün diye dua etmem düþeceðine çýksýn sürekli çýksýn tepe fiyatý 50 olacaðýna 200 olsun patronun maliyeti yüksek olsun isterim kýsaca doðru demiþsin yatýrýmcý kendini tanýyacak kendi kendini bataða sürüklemiyecek icabýnda aldýðýný 1 saat sonrada satabilmeli
Yazdýklarým beni baðladýðý gibi al sat tut tavsiyesi de deðildir
Yer Ýmleri