Tartýþýlacak bir durum yok, diyelimki 100 lira sermayeli þirket sermayesini %100 bedelsiz artýrdý, 1 liradan 100 hisse varsa, 50 kuruþtan 200 hisse olur. %50 sermaye azalttý, 2 liradan 50 hisse olur, Kimse sermeye artýrýmýndan para kazanmaz ve kaybetmez. Cinali kardeþime ben de katýlmýyorum.
Son düzenleme : gundayad; 10-10-2021 saat: 19:06. Sebep: Hata
Hisseyi binbir zorlukla toplayan yuzmilyonlar baglayan sirket sahiplerine bu durumun bir avantaji varmi. Yani hisseleri silip sermaye azaltmak sirket sahipleri icin avantajlimi yoksa istemeyecekleri nir durummu. 457 milyonluk hisse dolara baglasalar 3 katina cikardi. Birazda sirket sahipleri acisindan bakip yorum yapabilirseniz aydinlatici olacaktir
Ben somut örnek veriyorum yorum yapmýyorum.
Bedelsiz sermaye artýrýmýnda öyle olur.
Ancak sermaye azaltýmýnda durum farklýdýr
Farki suradadadir lotun ayný kalýyor ama þirketteki ortaklýk oranýn artýyor sermaye azaltýmý nedeniyle.
Öyle olmasa borsa Ýstanbul kapanýþ fiyatýna göre baz fiyat neden belirlesin bir mantýk yuruturmusunuz.
Sagliklar
SPK tebliðlerine bakmak lazým...
SM-N9000Q cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Cinali kardeþ herkesin ayný oranda azalacak niye birilerinin payý fazladan artsýn ki...mantýksýz...baþtaki lot sayýnýza göre sermayedeki payýnýz ne ise azalýnca da yeni sermaye üzerinden payýnýz o oranda olacaktýr...
SM-N9000Q cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Kardeþ herkesin hissesi ayný kalacak.
Demek istediðim anlaþýlamadý yada ben anlayamadým.
Atýyorum eskiden 300 milyon sermayeli þirkette 1000 lotun vardi ortaklýk oranýn ne olurdu.
Þimdi 200 e indi ise ortaklýk oranýn ne olur bu oran artmýþ olur.
Ancak herkesin ayný þekilde artacaðý için deðiþen birþey yok.
Bunu demek istedim ama baz fiyat eksilen sermaye kadar kapanýþ fiyatýndan yüksek olarak açýklanacaktýr bu önceki uygulamalarda böyle olmuþtu.
Örnek olarak global yatýrým holding sermaye azaltýmý hususu belirterek yazdým.
Sagliklar
Kafa karýþýklýðý diger þirketlerde sermaye azaltýmý ve eþanlý sermaye artýrýmý ile karýþtý sanki Merko Crfsa örnekleri...
Cinali dedigi gibi 2015 de Global yat %5 gibi sermaye azalttý baþka aklýma gelen yok...
Arkadaþlar elimizde olan hisselerde degiþim olmayacak sadece þirketin Sermayesi düþecek
Yer Ýmleri