Yaptýðýmýz paylaþýmlar mantýklý olamlý. Burada þirketin sermayesinin %25 i silinecek; mantýksal olarak diðer hisselerin oraný %25 artar; burada ASIL TARTIÞILMASI GEREKEN SORU ÞÝRKET SERMAYE AZALTIYOR ÝSE BÝZÝM HÝSSELERÝMÝZDE AZALTIM ORANINDA AZALACAK MI? YOKSA BESÝM ÞURADAN AÇAR BURADAN AÇAR MUABBETÝ GÝYÝK MUABBETÝDÝR VE KÝMSEYE YARARI OLMAZ. bÝZÝM HÝSSELERÝMÝZ AZALMAYACAK ÝSE BU YOK EDÝLECEK HÝSSELER KÝMDEN SÝLÝNECEK?
sERMAYE AZALTIMI ÇOK AZ GÖRÜLEN BÝR DURUM. GENELDE AZALTIM YAPAN ÞÝRKETLER EÞANLI OLARAK ARTTIRIMDA YAPAR VE ELÝMÝZDEKÝ HÝSSELER AZALMAZ. BURADA SADECE SERMAYE AZALTIMI VAR.HADÝ HAYIRLISI..!
burda bir kafa karýþýklýðý yoktur umarým.
þirket hisseleri yakýlýyor. sermaye azalýyor
mevcut hisseler ayný kalýyor.
dolayýsý ile þirketin piyasa deðeri azalacak.
ilk seans açýlýþýnda serbest marjla açýlacak.
iþte burasý önemli, hangi deðer ile açýlacak. besim amcam þuh kahkakarý ile son kapanýþýn %25 üstünde mi açacak ? yoksa
"yatýrým tavsiyesi deðildir"
Sn.hayek
Burada þirketin piyasa deðeri azalacak bir durum yoktur.
Ödenmiþ sermaye yüzde 25 azalýyor vede ortaklarýn hissesi ayný kalýyor bir nevi dolaylý temettü gibi düþünmek gerekiyor.
Serbest marjla açýlacak ondan sonra ilk deðer üzerinden 10 aþaðý veya yukarý marj belirlenecektir.
Yani gün boyu serbest marj olmayacaktýr.
Saðlýklar
Serbest marj demek sýnýr yok demektir. Hisse o gün 50 krþ. da olabilir 15 tl. de olabilir. Fiyatý alýþ satýþ dengesi saðlayacaktýr. %10 marj ertesi gün uygulanmaya baþlayacaktýr. Ben böyle biliyorum.
Yer Ýmleri