Yanlýþ anlaþýlmayý düzeltelim.
145 milyon hissenin satýþýndan 500 milyon TL kar elde edilse de yatýrýmcýlar bu satýþ þirketin tüm aktifleri yeniden kýymet deðerlemesi yapýlarak yapýlsaydý daha yüksek bedele satýlacaðýný belirtiyorlar.
Yoksa SPK zaten yýl sonuna kadar 145 milyon lotu ya sat ya sermayeden düþ diye izni vermiþti. SPK ya bu yönde þikayetin bir manasý yok.
Deðerleme yapýlmadan bu kadar yüksek miktarda hissenin bir cepten diðer cebe satýþý eleþtiri konusu yapýlmakla birlikte þirketin bu yönde teklif gelmedi demesine raðmen bir yetkilendirme de yapmadýðý ortada.
Þirket ve yeni büyük ortaðýn tüm bunlara raðmen 2 gündür hisse almasý olumlu. 5 milyon hisse daha dolaþýmdan çekilmiþ oldu.
Ayný þekilde bu tür satýþlarda fiyat baremi yönetim kurulu kararýndan önceki 180 gün ve sonrasý geliþmelere göre belirlendiðinden bir baskýnýn kalktýðýný da söyleyebiliriz.
Diðer yandan hissede varlýklarý konuþulan bazý büyük yatýrýmcýlarýn da baskýsýnýn kýrýldýðýný düþünüyorum.
Ocak 2022 ile BÝST 100 hissesiyiz ve vergisel avantaj nedeniyle yýl sonu yeniden deðerlemenin olacaðýný da düþünüyorum.
Kasaya girecek olan 70 milyon usd finansal ve mali tablolarý da düzeltecek olup FED faiz artýþ sürecinde bu artý likidite olumlu fiyatlanacaktýr.
al/sat yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri