Dolares 3.7412 þu anda
Dolares 3.7412 þu anda
benim için deðiþen bir þey yok, analiz zart zurt pek inanmam bunlara. ben 2016 kasýmda eski TL huylarýmý terkedip full dolara dönme yoluna girdim ve geçen ay bunu tamamladým. en az 2,5 sene yatýcýyým, bundan sonra yüksek dolar faizini kovalayacaðým. þu an %4 ten keyfime bakýyorum, yýl sonuna doðru 6-7 yi zorlarsa üzerine krema olur. bu oranlarý beðenmeyenler var alooo USA da deposit faizi %0,2. biz burada 20 katýný alýyoruz. bunlar TL faizini baskýladýkça dolar faizi çýkýyor.
Tabii herkesin kendi seçimi ancak, uzun vadeli iþlemlerde dolar bir yatýrým aracý olamaz. Özel durumlar hariç...Bu özel durumlarda 20-30 yýlda bir gelir. Bu durumda "mal alýþtan kazanýlýr"(dipten almak) yada lokalize büyük bir kriz olabilir. Her ikisini de tahmin etmek imkansýza yakýndýr...
Entropisi artan finansal sitemlerde trade her zaman yapýlmasý gerekendir...
Danimarka da , Baþbakanýn geliþini ertelemesini istedi. O da giderse korkarým onu da bakan haným gibi sýnýr dýþý ederler mi acaba ?
Almanya,Hollanda,Danimarka .... Sýraya girdiler bunlar.
2013 te uzun vadeli giren parasýný ikiye katladý, üstünede faiz aldý. artýk ülkemiz için her gün yeni bir özel durum anlamýna geliyor, ne zamanki TL faiz serbest býrakýlýr bende o zaman eskiden olduðu gibi TL ye geçerim. þu an %20 TL faiz alsam emperyalizmin parasýyla ne iþim olur.
Almanya, avusturya, hollanda, isveç ve þimdi danimarka siyasilere cephe almýþ durumda.
Ýhracatýmýzýn yüzde60'ý avrupa ülkelerine.
Önce vermeyi vaadettikleri 4milyar euro civarý parayý vermediler, üyelik müzakerelerini dondurdular, sonrasýnda siyasilere engellemeler.
Belliki bu adamlarýn bir yarasývar, hakkýmýzda bir karar almýþlar, birþeyler istediler alamadýlar yada istemedikleri þeyleri yapýyoruz, belki suriyede bilmediðimiz þeyler oldu.
Öyle yada böyle bu iþler çözülmez ve ekonomik ambargoya giderlerse, sermaye ve para piyasalarýnýn durumunu düþünmek istemiyorum.
Bence durum çok kritikleþti.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Kanaatim uzun ve derin bir krizin baðýra baðýra geldiði yönünde.
Büyük sermayenin pek çoðu nakite dönmeye çalýþýyor bu bile bunu gösterir bence.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri