s.a Hayýrlý ve bol kazançlý bir hafta olmasý dileðimle..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Ertem: Hollandalý firmalar Türkiye'den korkmamalý
Diðer taraftan Çavuþoðlu'nun uçuþ izni iptali öncesi yaptýðý açýklamada "Eðer Hollanda benim uçuþ iznimi iptal ederse, eðer böyle bir þey yaparlarsa, ekonomik ve siyasi bizim Hollanda'ya karþý yaptýrýmýmýz çok aðýr olur" ifadesini kullanmýþ olmasý olasý yaptýrýmlarý ön plana çýkardý.
http://www.businessht.com.tr/piyasal...ritik-aciklama
Siz Hollandalý olsanýz korkarmýydýnýz korkmazmýydýnýz ? Þimdiye kadar yaptýklarý yapacaklarýnýn garantisidir, sonra 400 kusur milyar Dolar dýþ borçlu ülkede Dolar alanýn eli yanar de þimdi buna kim inanýr ?...
Dünyanýn en büyük Turizm Fuarý (ÝTB 2017) Berlin'de 8 Mart'ta açýlýyor. Türkiye turizminin en önemli aktörleri, oteller, seyahat acenteleri, Türk belediyeleri, aylar öncesinden bu fuar için hazýrlýk yapýyor. 2016'da Almanya'dan Türkiye'ye gelen turist sayýsýnda yüzde 50 oranýnda bir azalma ve Ruslarýn gelmeyiþi Türk turizm ekonomisini dar bir boðaza sokmuþtu. Rusya ile iliþkiler normalleþmeye giderken Türk turizminin belkemiðini oluþturan Almanca konuþan turistleri tekrar kazanmak için Türk turizm sektörü uzun bir süredir Berlin ITB 2017 Fuarý'ný bekliyordu.
Ancak Almanya ile Türkiye arasýnda referandum çerçevesinde son yaþanan gerginlikler ve Türk politikacýlarýn iç politikaya yönelik, Almanya'yý faþistlik ve Nazilikle suçlayan söylemleri, Alman turizmcilerin (2017 NO TURKEY) kampanyasý baþlatmalarýna neden oldu. Hürriyet gazetesinden Yalçýn Bayer'in bugünkü köþesinde verdiði bilgilere göre Alman turizminin önde gelen isimlerinden eski TUÝ Baþkaný Karl Born, 2017'de Türk turizminin boykot edilmesi konusunun Berlin Fuarý'nýn en önemli konusu olacaðýný söyledi. Türkiye'ye gidecek turistlerin Alman hükümetinin korumasý dýþýnda kalacaðý belirtildi.
Alman ve Türk politikacýlar arasýndaki "Bu gerginliðin Alman turistler açýsýndan uzun bir zaman sürmesi beklenen 'Türkiye'ye gitme' baskýsýnýn daha güçlü oluþmasýna neden olacaðý ve sonunda bu geliþmeden en çok Türk turizminin yara alacaðý aþikârdýr" denildi. Alman kamuoyunda yapýlan bir turizm anketinde (GfK-Studie) Kasým 2016'da Almanlarýn yüzde 42'si "Artýk hiçbir zaman Türkiye'ye gitmeyeceðim" derken, 2017'de bu oran yüzde 8 artarak yüzde 50 seviyesine yükselmiþ durumda. Yani dünyada tatile en çok para harcayan ve en çok seyahat eden Alman milletinin yüzde 50'si "Artýk hiç Türkiye'ye gitmeyeceðim" diyor.
Hannover'den Ahmet Güler'in yazýsýna göre, "Almanlarýn Türkiye turizmini boykotu, ekonomisinin ve istihdamýnýn en önemli girdi kalemlerinden birisi turizm olan turizm sektörü için daha kötü bir haber olamazdý."
Alman turizm gurusu, TUI eski Baþkaný Karl Born, büyük Alman tur þirketlerinin Türkiye boykotu kampanyasýna destek veremeyeceklerini ve müdahil olmayacaklarýný belirtirken, þu anda iki ülke arasýnda yaþanan bu krizin ve bilhassa Türk politikacýlarýnýn, Almanlar hakkýndaki negatif ifadelerinin Alman turistlerinin akýllardan silinmeyeceðini, Alman turistlerin uzun bir süre Türkiye'ye gelmeyeceðini ifade etti.
bir halt olacaðý yok.
Hollanda konusunda ekonomik yaptýrým yapmayacaðýmýz açýklandý. Cuma'ya kadar unutulmuþ olur. Ekonomik tehlike görmüyorum.
Forum kurallarý 'ný okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularýnda fanatizm,
2. Ýdeolojik tartýþma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapýþtýrýp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse baþlýklarýnda hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazýlarý alýntýlamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
1998 yýllarýnda Kemerde rezervasyon yaptýðým tatil köyüne arabamla gidiyordum, Kemer yolunda 3 kez 2 gün bedava tatil köyümüzde kalabilirsiniz promosyonu yapan gençler tarafýndan durdurulmuþtum. Yeni nesil bunlarý hatýrlamaz neyse , Türk ancak kendi vatandaþýný kýçý sýkýþtýðý zaman hatýrlar yoksa ona kazýk atmaktan büyük zevk alýr. Turizimcilerimiz bu yýl yine Türk olduklarýný hatýrlayýp vatan millet Sakarya edebiyatýyla kendi vatandaþlarýna yönelmek zorunda kalacaklardýr artýk kuþkum kalmadý.
Son düzenleme : umutabi; 13-03-2017 saat: 12:26.
Yer Ýmleri