Son bir örnek vereyim...
Bizim Briç Federasyonunun, lisanslý oyuncularýn baþarýlarýnýn deðerlendirildiði Masterpoint suralamasýnda 1. sýrada yer alan Süleyman Kolata'nýn Balkanlar ve Türkiye'de yapýlan bazý uluslararasý turnuvalar dýþýnda þöyle büyük bir turnuvaya katýldýðýný duymadým...
Þimdiki Federasyon baþkaný Nafiz Zorlu dostumuz, 3 yýl önce ölen sevgili Salvador Assael'le, maddi durumu elverdiðinden, bir çok turnuvaya katýlmýþlardý.
Hiç unutmam 10 yýl kadar önce Blue Ribbon'ý aldýklarýnda bayram yapmýþtýk.
Bir de Ýstanbuldan Tezcan Þen vardýr bir kaç deðerli birinciliði bulunan.
Sonrasý mevzi baþarýlar...
Salvo bana kardeþ gibiydi.
Çok yakýndan tanýrým.
Fransa'da bir briç turnuvasýnda salonda geçirdiði kriz sonrasýnda öldü...
Ölmeden önce TBF nun Masterpoint sýralamasýnda birinci idi...
Öldü gitti hala 4. sýrada.
Topraðý bol olsun...
http://mp.tbricfed.org.tr/ranking/lifetime
Ben briç gevezeliði yaparken dolar kuru 3,68 i aþaðý kýrmýþ...3,6772...
Altýn 1219-1220...
Dolar endeksi koyduðumuz yerde...
bi ara hayatým briçti, uzun yýllardýr deðil artýk.. 40yýlda bir formatýnda oynuyoruz, en son 4 sene önce 29ekim turnuvasýnda oynadým, muayyen çýktýk.. ama genç briç þampiyonu kavram olarak þaþýrtýcý, çünkü satrancýn aksine briç daha ziyade tecrübe iþidir.. satranç tek baþýna oynanýrken, briç ortakla oynandýðý için ortaklarýn birbirini tanýmasý da vakit gerektirir.. acaba genç polonyalý þampiyonun ortaðý kaç yaþýnda ??
Bir forumdaþýn imzasýnda görmüþtüm , ikna edemiyorsan aklýný karýþtýr yazýyordu. Tüm bu GLP, üst bant hikayesi tabiiki piyasa profesyonellerinin aklýný karýþtýrmýyor ama tcmb'nin bu yola girmesi bir karýþýklýk yaratarak ikna edemediði piyasayý aklýný karýþtýrarak ikna etmeye çalýþýyor hissi yaratýyor.
Ýþte bunun bir maliyeti yok mu?. Tcmb arttýrmadýðý politika faizi için yanýma kar kaldý diyebilecek mi?. Bu maliyetin politika faizini yükseltmekten daha fazla olma ihtimali yok mu?. Acaba bu karýþýklýk yüzünden mi hem yüksek kur hemde yüksek faiz ile karþý karþýya kalacaðýz?
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Dünya þampiyonluðunu aldýðý eþi Piotr Gawrys 1955 li...
Ama bir çok kiþiyle ve bir çok kategoride oynuyor Michal...
Hemen hepsinde baþarýlý...
Mesele ekol ve sistem...
Briçte böyle.
Satranç ferdi bir spor...Gençliðimde epey emek zaman verdim.
Kaðýt oyunlarýndan sonra bana çok sýkýcý gelmeye baþladý.
Býraktým...
MB hiç bir þekilde faiz artýrmayacaktýr..
GLP dahil..
Dolardaki fiyatlama bana bunu gösteriyor.Pek de vermek istemiyorlar..
usd/zar 12.80 leri gördüðünde (zaten düþüyordu) bizde 3.56-7 leri gördük..
zar yeniden 12.80 biz 3.68 deyiz..Þu an 3.65 i yakmýþ olmamýz lazýmdý..
Bu para birimleri arasýnda en fazla zýplayan biziz ama en az satýþ yiyen yine biziz..
zar ýn yüzde 1.5 bizim 2.5 düþmemiz lazým idi..
Yarýn da izlemek lazým þu an reel piyasa kapalý
Yer Ýmleri