þu enflasyon rakamlarýnda faizde doalrda buralarda fazla duramaz
hani ustanýn dediði mi doðru iktisatçýlarýn dediðimi geöreceðiz
yani faiz mi enflasyondan çýkar enflasyon mu faizden![]()
bir halt olacaðý yok.
16 Nisana kadar al takke ver külah , piyasada TL kýsýlýnca dolar düþüyor bollaþýnca artýyor ve bu sistemle ilelebet gidilebilecek zannediyor birileri hayýrlý iþler ... Enflasyon TUÝK in tüm oynamalarýna raðmen Üfe `de 15.36 lara fýrlamýþ ,sonra DOLAR almak etik deðil dimi !. Ama resmi soygun , Tl mevduatýma enflasyon altý negatif faiz ETÝK demi !...
Bak.. yazma böyle absürt oranlar kardeþim.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...0205#post70205
Hisse.net'e Amerikadan baðlananlarýn sayýsý birden arttý.
Son düzenleme : DeliKAN; 03-03-2017 saat: 13:37. Sebep: tabloyu ekledim.
Normal þartlarda borsadaki yükseliþ kalýcý olsaydý heralde sanayi þirketlerine de yayýlýrdý ama tam tersi orda düþüþler var.. Ki bazý hisseler bence önceden haber alýyorlar yada doðru tahmin yürütüyorlar ki bist'in göstergesi gibi hareket ediyorlar.. Bist düþmeden bu hisselere düþüyor yada tam tersi..
Gittiðim kafede af buyrun kýytýrýk simit geçen sene 1.25 krþ idi bugün olmuþ 1.40 ,artýþ %12 peki ben 1.25 tl mi bir yýl bankada tutsam vede zavallý gariban yaþlýlar gibi kamu bankasýnda tutsam kaç lira olacaktý? Taþ çatlasýn 1.35 kuruþ oda eðer lütfeder de bana %9.75 faiz verirlerse. Yani simit bazýnda bile devlet benim rýzkýmdan 5 kuruþ çalmýþ oluyor sonra niye dolar almak ETÝK deðilmiþ ...
Yer Ýmleri