Yeni istanbul havaalanımız biyometrik yüz tanıma sistemi ile geçiş sistemine uyumlu.Yüzünü sisteme tanıtmayı kabul et sıra falan beklemeden 18 sn de kapıdan geç,ne güzel di mi.
Yeni istanbul havaalanımız biyometrik yüz tanıma sistemi ile geçiş sistemine uyumlu.Yüzünü sisteme tanıtmayı kabul et sıra falan beklemeden 18 sn de kapıdan geç,ne güzel di mi.
Tabi bir kere yüzünü sisteme tanıttın mı ölene kadar sistemden habersiz tuvalete bile gidemezsin.
İyi de biyometrik fotoğraflar bu sebepten istenmiyor mu zaten? Nüfus kağıdı alan herkes sisteme tanımlanıyor. 15 yaş altı için de uygulama geliştiriliyor, yani artık çocuklar da bundan muaf olmayacak. Ancak kadınların estetik tutkusu yapay zekaya kafayı yedirtir mi orasını bilemiyorum.
Yediremez bence sn cumartesi ,o kadar çok parametre giriliyor ki, yapay zeka kül yutmaz.Yüzünüzdeki kemiklerin arasındaki değiştilemez mesafeler ,gözleriniz arasındaki mesafe,yüzünüzdeki oranlar vs yumuşak dokuda yapılan değişimlerden kül yutmaz da kemikler üzerinde de baya bir uğraşılırsa çok çok ufak bir ihtimalle belki diyorum.
Yapay zeka kül yuttugu icin (özellikle siyahilerde yutuyormus) MS, Amazon, IBM yüz tanima islerinde biraz geri adim attilar.
Hatta Google'dan (yaziyi cikaramadim simdi) önemli bir üst düzey yönetici siyahi kadin bu sebeplerden dolayi istifa etmisti.
Bu hatayi düzeltince devam ederler mutlaka ama, henüz tam oturmusa benzemiyor.
https://twitter.com/postlive/status/1271116509625020417
Simdi sayin Achiles
Bu isin fikir babasinin akil oyunlari filmi ile game theory nin fikir babasi
John Nash ve karisi oldugunu saniyom
Game theory e gore
Biseyi bi kisiye yaptirmanin bi yolu yok
Buna iskence ile olum korkusu vermekte dahil
Ama istek ve arzularini belirleyince
Onu hedefe dogru kandirarak Kosturmak mumkun
Ayni bi yaz gecesi
Luks lanbasina dogru ucup sicak yuzeye yapisip olen milyonlarca sinek gibi
Acimasiz tasvir icin sorry