Anayasanın ilk 4 maddesi kurcalanıyor, herkes bir plan peşinde, birbirini tartıyor, göremedik daha taslak maslak, yok ortada.
EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi:Türk ihracatçısı olarak, öngörülebilir bantta dalgalanan bir döviz kuru beklentimiz var
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçılar olarak öngörülebilir bantta dalgalanan bir döviz kuru beklediklerini bildirdi.
Eskinazi, yaptığı açıklamada, ihracatı artırmak ve hedeflere ulaşmak için uygun bir dönem olduğunu, Türk ihracatçıların ihracatını arttıracak azim ve kararlılığa sahip olduğunu belirtti.
Sürdürülebilir üretimle ihracat hedeflerine ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Eskinazi, şunları kaydetti:
"Bu hedeflerimize ulaşmada önemli parametrelerden birisi de döviz kurları. Türk ihracatçısı olarak, öngörülebilir bantta dalgalanan bir döviz kuru beklentimiz var. Herkesi empati yapmaya davet ediyoruz. Kasım ayında dolar kuru 8,58 iken sipariş almış, yüklemesini yapmış ihracatçının ödemesinin bugünlerde 7,03'ten geldiğini düşünün. Enflasyonun zirve yaptığı günümüzde, ihracatçımız hammadde ihtiyacını nasıl karşılayacak. Asgari ücretin yüzde 22 arttığı süreçte çalışanlarının ücretlerini nasıl ödeyecek. Hemen hemen her ay zamlanan elektrik, doğal gaz ve diğer giderlerini nasıl ödeyecek."
Eskinazi, kalıcı fiyat istikrarını sağlamanın Merkez Bankasının asli görevi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"1 doların 7,35 liranın, 1 avronun 9 liranın altına düşmesi Türk ihracatçısına zarar ettirir. Bugünlerdeki döviz kurları devam ettiği takdirde 2021 yılındaki 184 milyar dolar ihracat hedefimizin gerçekleşmesi imkansız hale gelir, sayıları 100 bine ulaşan ihracatçılarımızdan bir bölümünün ticari faaliyetinin sona ermesine yol açabilir. Bunu hiçbirimiz arzu etmeyiz. İhracatçılarımızın rekabetçi olacağı bir döviz kurunu sağlayacak tek kurum da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası."
Eskinazi, hükümetin kısa sürede adımlar atacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Matriks' ten alıntıdır.
KANDİL'İN PROVASI
Güvenlik ve terör uzmanı Mete Yarar da önceki gün CNN Türk canlı yayınında Gara operasyonuyla ilgili şunları söyledi: Gara, Türkiyeden bağımsız bir alanda bugüne kadar yapılmış olan en kritik operasyon. Bu harekât Kandile yapılacak olan operasyonun da küçük bir provası. Kandilde bulunan terörist sayısı, Garadakinden daha fazla değil. Gara daha çok teröristin bulunduğu bir alan. Kendi içinde o kadar çok şifreyi, ilki barındırıyor ki, Amerikalılar olsa burayla ilgili 5 tane film çevirmişlerdi.
Bugüne kadarki Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahada, Suriye sınırı dahil olmak üzere bu çapta yapmış olduğu en büyük operasyon. Saha şu anda ona müsaade ediyor. Ben Kandile TSKnın gireceğini düşünüyorum. Bu bütün taşların en büyüğünün devrilmesi demektir. Bunun altında ne Sincar kalır ne Mahmur kalır ne de PYD kalır.
https://www.veryansintv.com/gara-har...lin-provasi-mi
Bunun da asker kökenli olduğunu bilmesem...Gara'ya çok daha büyük çok daha kritik operasyonlar yapıldı zamanında aloo..
ons gümüş altın dellendi.. bir haber mi var acaba?
"Hayrettin Karaman Hoca, yenilenen İstanbul seçimlerinden önce Yeni Şafak'ta yazmıştı. İktidara zarar verecek ve muhalefete yarayacaksa yönetenlerin yanlışlarını dile getirmeyi dinen sakıncalı buluyordu.
Düşmana koz verecekse iktidardan şikayet etmeye ve doğruları söylemeye caizdir, meşrudur diyemezdi.
Bütün muhalefet partileriyle iktidarı eleştiren Müslüman vatandaşları, din ve devlet düşmanı konumuna düşüren bir fetvaydı.
Öyle bir lobi yoksa, Karaman Hoca'nın yalan propaganda fetvasını kim kullanıyor?"
https://cumhuriyet.com.tr/haber/eski...aniyor-1813302
Burada dusman CHP oluyor.
Acaba astronot, bu inbeler beni yaniltti..! soylemine mi donuyor.?
Valla bilemiyorum Sn Egeli..
Dün US30Y ve diğer tahvil ihaleleri vardı, bizimkilerden bununla ilgili hiç yorum okuyamadım ama, talep zayıfmış, o yüzden biraz yükseldi, 2021 ortalarına enflasyon yükselene kadar böyle gider manzara demiş bir yabancı bankacı...her ihaleden sonra bir düzeltme geliyor, mesele düzeltip de yukarı devam edip etmeyeceği..
Altın faizler yükselmezse ben daha da düşmem diyor, DXY de bu likidite bolluğunda yeni yükseliş trendi başlatmakta oldukça kararsız form çiziyor..
![]()
Yer İmleri