Originally Posted by
Achiles
Ortada mevcut bir savunma sistemi yok, entegre olacaðýmýz. Sorun orada zaten, satmýyor da, aldýrmýyor da.
Mýsýr, ABD' nin D.Akdeniz'de en stratejik ortaklarýndan biri þu an. IMF'den kredi aldý, ABD müttefiki ortadoðu ülkelerinden büyük miktarlarda kredi aldý. CAATSA tehditlerine raðmen, ABD' nin gözünün içine baka baka, gitti hem Su-35 uçaklarýný, hem de S-300 füzelerini aldý. Eþ zamanlý ülkesinde ABD Abraams tanklarý üretim/montaj iþine de devam ediyor, hem Libya'da Rusya'yla da iþ tutuyor, Fransa'yla da ha keza.
Biz de Ýspanyollarla TCG Anadolu'yu inþa ediyoruz, NATO üyesi müttefikimiz Yunanistan da hopur hopur, bir bize bir Ýspanya'ya çatýyor.
Son Suriye operasyonunda 48 saat süre istedi Rusya, oturup ABD ile anlaþtýlar, ABD gitti Deyvi Zor petrollerine çöktü, PKK/YPG/SDG' ye verdi, bize de iþin ameleliði kaldý.
Hibrit savaþ böyle. Herkes herkesle iþ tutuyor. Süper müttefiðimiz Kürdistan kuruyor, Yunanistan'ý silahlandýrýp yeni üsler açýyor, D.Akdeniz'den bizi enterne etmek istiyor. Sen alma hava savunma sistemi, lazým olursa, ben istersem, benim müsaadem dahilinde söylerim NATO'ya getirir Patriot bataryasýný kurarlar buraya diyor. Biz de yok anasýnýn a... diyoruz.
Rusya hava sahasýný kapattýðýnda son Suriye operasyonunda herkes kan kaybýndan gitti, bir helikopter sokamadýk, yaralýyý tahliye etmeye. Yüzbaþý vurulmuþ, iyiyim ben diyor, sigara içe içe Pick Upýn kasasýnda gidiyor, 4 saat sonra þehit haberi geliyor. Bu zýkkýmý bir yerlerden almamýz lazým, tekonolojisini çözmemiz lazým, ve üretmemiz lazým. Elin þeyiyle gerdeðe girilmiyor. Müttefikimiz satmýyor, teknolojisini de vermiyor.
Yer Ýmleri