Þahsi kanaatim katýlan varsa katkida bulunur üç zincir maðazanýn öncelikle A101 ve arkasýndan bim ile þok un halký kaziklama ve sürekli zam yaparak fiyat artýþýni fahiþ þekilde korukledigini düþünüyorum ayrýca kendi ürettirdikleri gýda maddelerinin pek çoðunun kalitesiz olduðunu ve standard altý olduðundan esasen çok daha pahalýya geldiðini düþünmekteyim buna bir çözüm için toplum olarak adým atýlmalý diye düþünüyorum zira bunlarýn sürekli zam yaptýklarý bazý ürünleri daha lüks ve büyük marketlerde daha hesaplý bulmaktan ötürü bunu yazýyorum .
Kesinlikle haklýsýnýz carrefour da dengi bir çok ürünü daha ucuza aldým ama esas can alýcý soruyu sormamýþsýnýz? bunlar neden gerektiði gibi denetlenmiyor,birileri tarafýndan kollanýyor mu?
Daha geçen hafta vatandaþtan gelen þikayetler üzerine en yüksek merciden zehir zemberek ceza açýklamasý geldi,bir,iki gün sonra ayný merci vatandaþa sabýr tavsiye etti þöyle dedi;yýlýn 2. yarýsýndan itibaren gýda fiyatlarýnda bir düþüþ bekliyorum,sizce fiyatlar düþer mi? veya kimse bunlara müdahele edebilir mi?![]()
Þimdi bu asgari ücret denen parayla geçinen kesim artýk çalýþan kesimin yüzde 40 ý olunca olay deðiþiyor.Asgari ücretin en fazla 1.5 katý ücret alanlarý da eklersek nerdeyse yüzde 70 çalýþan kesimin geliri bu.E bu alým gücüyle patlamayan kesim mi kalýr.Bakýn daha iþsizliðin artýþý ,bir iþsizin bizim gibi sosyal dokusu saðlam bir ülkede yakýn akrabasý olan en az 2 çalýþaný da aþaðý çektiði düþünülürse nasýl yokuþ aþaðý gittiðimiz görülür.Olay artýk asgari ücretin yüzde 30 yukarý gitmesi falan deðil ki olay büyük buhran tarzý bir þeye doludizgin gidiþimiz.Bunun da maalesef ne dolar kuru ile ne faizle ne de bunlarýn yönetimi ile alakasý yok,mevcut donelerle saðlam akýlcý bir ekonomi yönetimi mümkün deðil.Üretim yok,üretsen satacak pazar yok,turizm yok,borç çok bu denklemi newton un eline versen ne olacak mevcur parametrelerle çözüm olanaksýz.
ABD ile bir anlaþma olmadýðý için. ABD ve AB nin istediði kavala ve Demirtaþ in serbest kalmasý güccük ortak tarafýndan kýrmýzý çizgi olmasi sebebiyle Demirtaþ'ýn içerden çýkmasi arefesinde operasyon ve 13 þehit. Bunu kim siyasi malzeme yapýyorsa bunda onun parmaðý vardýr.
yahu bir kitapçý34 vardý. o da sn ardasolar82 gibi pek kýymetli bilgiler paylaþan bir forumdaþtý. baþlýkta da çok sevilmiþ sürekli düzülmüþtü, methiyeler.. reha bey de oldukça sevip okþamýþtý kendisini.. o da takýntý yapmýþtý haliyle reha bey'i.
bi ilhan irem vardý ne oldu ona edasýyla dönüp geçmiþe bir bakayým dedim. mayýs 2020 gibi yönetim þutlamýþ sn kitapçý34 ü. üzüldüm haliyle..
dedim baþka nickle yazýyor mudur bu hýnzýr.. derken þöyle yazýþmalar buldum..
Originally Posted by kitapçý34
Originally Posted by hkm
Originally Posted by kitapçý34
Originally Posted by güneysu
içim rahatladý..Originally Posted by kitapçý34
saygýdeðer "kitapçý" hala aramýzda anlaþýlan allaha þükür..
sevip sarmalayalým, aramýza alalým kendisini:)
Bunlar artýk ciddi tehdit oluþturuyor ben bunlarýn ne geçmiþte ne bugünden sonra denetlenecegini düþünmüyorum bu ülkede aðlamayan çocuða meme vermezler o yüzden bir þey yapýlacaksa halk kendisi yapacak satýn almayarak veya en azýndan gözü kapalý buralardan sepeti TÝKA basa doldurmadan gezerek ve fiyat analizi yaparak yoksa kendini yokeden canavarý kendi eliyle beslemiþ oluyor þahsi kanaatim bu para meselesi deðil benim param var fark etmez dememek gerekir diye düþünüyorum
Yer Ýmleri