Bakan Koca : 120 binden fazla pozitif vaka olan saðlýk çalýþanýmýz var , bu toplam çalýþanlarýn %10’undan fazla
Bakan Koca : Vefat eden saðlýk Calisani sayýsý 216 oldu , hepsi görev þehididir .
Bakan Koca : 120 binden fazla pozitif vaka olan saðlýk çalýþanýmýz var , bu toplam çalýþanlarýn %10’undan fazla
Bakan Koca : Vefat eden saðlýk Calisani sayýsý 216 oldu , hepsi görev þehididir .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Toplam vaka sayýsýna göre saðlýk çalýþanlarýnýn pozitif oraný yüksek deðil mi ?
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
La yeliz nereye gitti ne yaptýnýz kovdurdunuz mu?
Gelsede biraz makara yapsak
TUM O SANa ait olanlar aslýnda bana da ait
Bakan Koca : Mart ayýndaki genelgemiz sonrasý her enfeksiyon bulgusu olan , her ateþi olan , her akciger enfeksiyonu zaturesi olan enfeksiyon taþýdýðýndan yýkama aþamasýnda tedbir alýnmasý için bulaþýcý hastalýk olarak yazýlýyor . Pandemi döneminde enfeksiyonu olan her hasta tedbir için bulaþýcý hastalýk olarak iþleniyor .
Bakan koca : Akciðer tüberkülozu , hepatitler , sýtma , brucella , menenjit, kýzamýk , Septisemi gibi tanýlarý olan ve vefat eden herkes pandemi sürecinde ölüm belgesine bulaþýcý hastalýk olarak iþaretlendi
Bütçeli nedir sayýn medwig?
Bakan Koca : Bizde tüm dünyanýn yaptýðý gibi pcr testi pozitif olanlarý bildiriyoruz , ama bakýn Dünya saðlýk örgütünün teknik raporunda örnek veriyorum , kiþi tramva veya trafik kazasýyla gelmiþ vefat etmiþ ve kovid testi pozitif ama bu kovid deðildir diyor . Baþka bir örnek kisi aort diseksiyonu ile gelmiþ ve pcr pozitif ama bu kovid deðil diyor ana ölüm sebebi önemli . Son örnek hem enfeksiyonu var hemde kovid ama enfarktüs geçirmiþ buna covid sebebiyle ölüm deðil diyor
üzücü, diðer ülkelerin verilerini bilmiyorum-sayý normal olabilir bilemedim.
ne olduðunu bilmediðimiz bir hastalýða karþý mücadele var ve korunma imkaný kýsýtlý-yok, çalýþma saatleri uzun. doðrudan saðlýk çalýþanlarý kendilerini ateþe attýlar-atýyorlar. daha iyi korunabilirler miydi? ülke olarak biz bunu beceremedik, bu açýk.
Yer Ýmleri