Dýþiþleri Bakanlýðý, "ABD’nin, S-400 hava savunma sistemlerini tedariðimiz nedeniyle bugün açýkladýðý ve Türkiye’ye karþý tek taraflý yaptýrýmlar içeren kararýný kýnýyor ve reddediyoruz."
Dýþiþleri Bakanlýðý, "ABD’nin, S-400 hava savunma sistemlerini tedariðimiz nedeniyle bugün açýkladýðý ve Türkiye’ye karþý tek taraflý yaptýrýmlar içeren kararýný kýnýyor ve reddediyoruz."
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Dýþiþleri bakanlýðý açýklamasýnýn tam metni
ABD’nin, S-400 hava savunma sistemlerini tedariðimiz nedeniyle bugün açýkladýðý ve Türkiye’ye karþý tek taraflý yaptýrýmlar içeren kararýný kýnýyor ve reddediyoruz.
Türkiye’yi zamanýnda S-400 sistemlerini tedarik etmeye sevk eden koþullar herkes tarafýndan gayet iyi bilinmektedir. Nitekim bizzat Baþkan Trump da bir çok vesileyle bu konuda Türkiye’nin haklýlýðýný teslim etmiþtir.
Öte yandan, S-400’lerin NATO sistemleri bakýmýndan bir zafiyet yaratacaðýna dair ABD iddialarý da teknik dayanaktan yoksundur. Kaldý ki Türkiye, bu konuda NATO’nun da katýlacaðý teknik bir çalýþma grubu kurulmasýný teklif ederek, meselenin siyasi önyargýlardan uzak bir þekilde, nesnel ve gerçekçi bir zeminde ele alýnmasýný defaatle önermiþtir.
Bu itibarla, ABD’nin konuyu iki müttefike yakýþýr þekilde diyalog ve diplomasi yoluyla çözme yönündeki önerimizi kabul etmeyerek, tek taraflý yaptýrýmlara baþvurmasý her türlü izandan yoksun bir davranýþtýr.
Türkiye, iliþkilerimizi olumsuz yönde etkilemesi kaçýnýlmaz olan bu karara karþý gerekli adýmlarý atacak, uygun gördüðü þekilde ve zamanlamayla mukabelede bulunacaktýr. Türkiye, ulusal güvenliðini saðlamak için gerekli gördüðü tedbirleri almaktan da imtina etmeyecektir.
Bu anlayýþla, ABD’yi, bugün açýklanan bu haksýz yaptýrým kararýný gözden geçirmeye ve bu vahim yanlýþtan bir an evvel geri dönmeye davet ediyor, Türkiye olarak meseleyi müttefiklik ruhuna uygun þekilde, diyalog ve diplomasi yoluyla ele almaya hazýr olduðumuzu bir kez daha vurguluyoruz.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
etten püften þeyler biþey çýkmaz o yaptýrýmlardan biden a býraktý trump herþeyi ama býden da biþey diyemez ne olurs aolsun Türkiyeye bazý þeylerde ihtiyaçalrý var
bir halt olacaðý yok.
1 ocak cuma günü namaza gidemeyecek miyim ey cemaati müslim
Yer Ýmleri