Eski Davutoðlucu yeni Babacancý bi zamanlar TSK yý yeniden dizayn etmeye hevesli Metin Gürcan ilginç þeyler söylüyor;
....ve hikaye þuna evrilecek:
'Fakülte, öðrenci ve çalýþan sayýsý artan Boðaziçi Üniversitesi þehir dýþýnda yeni ve Dünyanýn ilk 100'üne giren büyüklükteki kampüsüne taþýnýyor!'
Þu anki milyar $'lýk arazi mi? Boðaziçi ilk 100'e girdikten sonra lafý mý olur?
Hayýrlý Ýþler!
https://twitter.com/Metin4020/status...86017777770497
MEB bütçesinden 1 milyar TL ayrýlmýþ Maarif Vakfýna, daha önce de (geçen sene) 684 milyon ayrýlmýþ;
Kuruluþ Amacý
Türkiye Maarif Vakfý, kültür ve medeniyet etkileþimini ortak iyi'ye ulaþtýracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararasý eðitimde dünyaya açýlan kapýsýdýr.
17.06.2016 tarihli 6721 sayýlý kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfý, yurt dýþýnda Türkiye Cumhuriyeti adýna Milli Eðitim Bakanlýðý dýþýnda doðrudan eðitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluþtur.
Kâr amacý gütmeyen, kamu yararýna çalýþan bir vakýf olan Türkiye Maarif Vakfý, her ülkede okul öncesinden yükseköðretime eðitimin her aþamasýnda etkin faaliyet yürütmek amacýyla kurulmuþtur.
https://turkiyemaarif.org/page/50-Tu...aarif-Vakfi-12
Bu Kanunun amacý; yurt dýþýnda insanlýðýn ortak birikim ve deðerlerini esas alarak örgün ve yaygýn eðitim hizmetleri vermek ve geliþtirmek amacýyla okul öncesi eðitimden üniversite eðitimine kadar tüm eðitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eðitim kurumlarý ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dâhil olmak üzere bu kurumlarda görev alabilecek eðitmenleri yetiþtirmek, bilimsel araþtýrmalar ve araþtýrma-geliþtirme çalýþmalarý yapmak, yayýnlar yapmak ve metotlar geliþtirmek ve faaliyet gösterdiði ülkenin mevzuatýna uygun diðer eðitim faaliyetlerini yürütmek için merkezi Ýstanbul’da olan Türkiye Maarif Vakfýnýn kurulmasý ve iþleyiþine iliþkin usul ve esaslarý belirlemektir.
Eðitim - Öðretim
Okul öncesi eðitim, ilköðretim, ortaöðretim ve yükseköðretim kurumlarý açar.
Yaygýn eðitim amaçlý kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kurar.
Eðitim Destek
Eðitim-öðretim sürecinin tamamlayýcý birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kurar.
Türkiye Maarif Vakfý Kariyer Takip ve Rehberlik Sistemiyle mezunlarýmýzýn kariyer planlamalarýna destek olur.
Yayýn
Eðitim amaçlý yayýn organlarý kurar.
Eðitim program ve içeriklerini geliþtirir, üretir ve yayýnlar.
Eðitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araþtýrmalar ile AR-GE çalýþmalarý yapar.
Süreli ve süresiz yayýnlar yapar, sempozyum, konferans ve çalýþtaylar düzenler ve bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluþlarla iþbirliði yapar.
Burs ve Barýnma
Okul öncesi eðitimden üniversiteye kadar bütün eðitim süreçlerinde öðrencilere; eðitim amaçlý burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kýyafet, bilgisayar ve yazýlým gibi eðitim materyalleri ile aynî destekler saðlar.
Eðitim kurumlarýnda hizmet veren ve eðitim alan kiþilerin barýnma ihtiyacýný karþýlayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kurar.
Uluslararasý Ýmam Hatip Liseleri Öðrenci Baþvuru Formu
https://turkiyemaarif.org/page/1410-...vuru-Formu-175
Türkiye Maarif Vakfý bursiyeri olarak Türkiye Üniversitelerinin Eðitim Fakültelerinden birinde okuduktan sonra kendi ülkemde veya uygun görülen bir baþka ülkede Maarif Okullarýnda öðretmen olarak görev yapmayý istiyorum. Baþvurumun deðerlendirilmesini arz ederim.
Nedir bu vakýf bilen var mý?
O egeli ben deðilim
adam tarýmýn olmadýðý yerde tarým ürünü kýyaslamýþ...
alaskada fok eti ile de mukayese de edebilirdi.
gene iyi...
alým gücü kýyasý yapmayý öðrenemediniz gitti..
neyse...
3 haftaya ampül... dallas iþte.. dizi baþlýyor.
büyük iþ adamý cari açýk finansörü rezine ve fanboylarýnýn dramý..
![]()
![]()
Yer Ýmleri