Kanada'da CVE.TO diye bir sirket var.
https://www.cenovus.com/
Yanilmiyorsam gunde 75.000 varil ham petrol uretiyor, dogal gaz LPG gibi urunleri de var.
Gecenlerde, rafinerisi ve petrol istasyonlari olan Husky Energy'i satin aldi.
Milyar dolarlik isler.
Bunlarin uzmanlari bu cokusu goremiyor dimi ?
Cokus varmis.
Cokus, oaraya buraya yandas hakim atayanlarin planlarinda var.
Ben zamanýnda bizim borsa 5 cent ken dolar bazýnda düþüþe baþladýðýnda 2.2 cent den döner grafiðe göre tarihi dip falan diye bir ton analiz okurdum,þimdi 2.2 cent borsa için nerdeyse millet bayram yapacak,ondan sonra TL bazýnda yatýrým falan filan.Yahu yan kaðýtlar olmasa bizim borsa hala palavra.Yan kaðýtlarda da ne katliamlar olacak borsayý az buçuk bilen herkes biliyor da neyse zamaný var daha.Hala bizim küçük buffet lar ordan atlasýn burdan konsun,harikalar yaratmaya devam etsinler bir süre daha.Daha gazino kapanmadý.Yahu bu kumar nasýl bir þeydir kardeþim dünyanýn karýný etmiþ adam bile masadan kalkamaz daha daha der,sonunda tüm parayý masaya býrakýr öyle kalkar.
8.5 de ödemeler dengesi krizi konuþuluyordu veremezdin..
Ýçeriden haber alan Sýcak para dýþýnda o hareketi kimse yapamadý zaten.
Dth grafikleri orada duruyor.
Valla reel piyasalarda katliam var,ben bir çok anlamsýz intihar haberleri okuyorum.Gencecik insanlar intihar ediyor ve ana akým medyada haber falan olmuyor.Dolar faiz borsa þu bu bir yere kadar,kazansak ne kaybetsek ne ,bu iþ artýk çok tatsýz bir yere gidiyor,acilen çareler düþünülmesi lazým.Artýk 1929 buhraný benzeri bir þeye girdik te dile getirilmiyor.
Hakim'leri bugun atiyor adam, 2023'te degil.
Simdiden itirazlari icin yol yapiyor.
Sen hala dolar daha dusermi diye dusunuyorsan, bu dusunceyi gozden gecirmen lazim.
Dolarin yukselmesini isteyen biri degilim, ancak, adam resmen ben sizi soyacagim, dolari boz diyor.
Baska turlu okuyan var mi, varsa son 19 seneye bir baksin.
Nerden nereye geldik, askida ekmek bitti, simdi copten beslenmeye calisan onbinler var.
4.000 nufuslu mahalleye 3.000 icra gelmis, adam hala dukkanini kapatan esnaf gormedim diyor.
Buna inanip dolar bozacak olanlarin aklina sasarim.
Reisin dönemi bitti,o gidici,daha evvel de yazdým gitmeyecek olsa davutoðlu ve babacana parti kurdurmazlardý.Ýmamoðlu istanbulu alamazdý.Benim tahminim imamoðlunu hazýrladýlar,maðduriyet hikayesi ve zaferi de yazýldý,istanbulda da baþarýlý, onu baþkan yaparlar.Ama artýk bunun hiç bir önemi yok ,yolun sonundayýz,harcanacak para kalmadý,satacak bir þey verilecek fazla tavizimiz de aslýnda yok,borçlanma kapasitemiz de gavurlarýn iki dudaðý arasýnda bu ekonomi ile özgür politik kararlar nasýl alýnacak cidden aklým almýyor.
Kantarýn Topuzu kaçtý artýk...bu faizlere bu ülke hadi 2-3 ay daha dayandý diyelim...tekrar indirim baþladýðýnda dolar yine 8-8,5 arabalar evler tekrar zamlanacak vs olan halka oluyor...7 e geldiðinde ne düþtü sorarým? Ama burdan yine 8 yapsýn %25 zam yapmazlarsa adam deðilim
Yer Ýmleri