Originally Posted by
obblomovv
Üstad...
Vakit buldukça açayým elbet.
Topiði açarken baþta ve daha önce çeþitli yer ve biçimlerde ayrýca ilk gönderide söylediðim gibi;
1-Trend ve kanallar nedir? Nasýl oluþur.
2-"Doðrudan" ve dolaylý göstergeler nelerdir?
3-Doðrudan ve dolaylý göstergeler nasýl kullanýlýr?
Biraz hazýrlanýp, ayrýntýlý yazacaðým umarým bunlarý.
Beyin fýrtýnasý olsun, katký istediðim, mesele de budur.
Ben de hazýrlanayým elbet, benim demek istediðim de þuydu;
Yine kendimden örnek vereyim MetaStock'ta bulunan indikatörlerin belki %5'ini kullanýyorum. Hayatýmda Fibonacci çizmedim, hayatýmda kanal çizmedim, bir iki daralan üçgen çizdiysem çizdim. Ben hep üzerinde çalýþtýðým göstergelerin tablo deðerlerine verdim ömrümü...
Üstad Bora Kýzýlýrmak (eski forum yazarlarýndan) borsada iki tip yatýrýmcýnýn olduðunu söylerdi, momentum yatýrýmcýsý ve salýným yatýrýmcýsý. Yani ya yüksekten alýp daha yüksekten satacaksýn, ya da dipten alýp tepeden satacaksýn (mümkün olduðunca tabi)...
Bir de yatay piyasa yatýrýmcýlarý vardýr benim gibi... Benim tarzým Bora Kýzýlýrmak'tan esinlenerek oluþtu. O zamanlar forumda yarýþma olurdu. Bora abi de Bollinger Bant deðerlerini deðiþik bir þekilde kullanarak hep derece yapardý. Benim bundan anladýðým þu idi: Sýkýþmanýn olduðu yerde patlama vardýr. Anlatmak istediðim bu... Ben de bu sýkýþmalarý hesaplamaya çalýþýyorum...
Baþka yaklaþýmlarý yatýrýmcýnýn kendisinin bulmasý gerekiyor bence...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri