Yani bu iþtende bir para kazanamaz isek altýnlarýda yeriz biþey kalmaz
Yani bu iþtende bir para kazanamaz isek altýnlarýda yeriz biþey kalmaz
Ben pek öyle hatýrlamýyorum selka..
Hatta 4 tl lerin üzerinden itibaren alýma geçtiðini hatýrlýyorum..
Ki 2018 aðustosunda ne vakbn topiðinde nede döviz topiðinde banka kaðýdý alýn yazýna rast gelmedim..
Eylül ayýnda vay anasýný daha ne kadar düþecek yazýlarýný dün gibi hatýrlýyorum..
Küçük bir örnek..
Yanlýþ anlama ama iþ biraz oradan aldým buradan gömdüm hadi size hayýrlý traþlara gelmeye baþladý..
Doðrudur SN Gundwane....
O sýrada çok miktarda trade ettiðim olmuþtur...
O esnada haftalýk trade lerime gelmiþ ve VAKBN beni üzmüþ olabilir..
Ama zarar ettiðimi bilmiyorum... VAKBN bana her zaman kazandýrdý.. Aldýðým gün, haftalar hatta aylarda zarar da ettirdi.. Ama sonuçta saçma sapan USD a yatýrým yapanlar kadar zarar etmedim..
Açýðýmý yakarlaranýz, bir daha buraya da yazmam dedim.. Sözümü de tutacaðým...
Maalesef biz buyuz.. Her zaman, her seferinde kendimce doðrularý söylemeye çalýþtým. VAKBN bu iner de çýkar da.. Ýnerken zarar etmiþsindir, çýkarken kar..
Keza USD...
Zarar da olur, karda...
Genelde mantýk ne ucuz ise onu al , bekle dedim..
Ama artýk, çok yoruldum. TROL lerden, sataþmalardan, küfürlerden, kendimi ispat etmekten..
Videolarým var , pes vallahi pes. TouTube da.. USD almayýn, banka alýn diye. AMa 1 yýllýk VAKBN forumunda biryerlerden biþey bulup o sýrada muhtemelen -%5 gitmiþtir o psikoloji ile yazdýðým bir yazýyý buradan paylaþmýþsýnýz..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beni yakaladýnýz Sn.GundWane...
SN.DreamWorld siz süper bir adamsýnýz. Muhteþem teknik bilginiz ile mükemmel yerlere gelecek insansýnýz...
Sn.Bora Yaþar siz muhteþem kibar, harikulade, küçükleri seven, büyüklere saygý duyan, her fikre açýk ve objektif bir insansýnýz...
Sn.Ayhan 53 beni o sayfada yazmamaya yemin ettirip bu sayfada USD düþecek diye yazmama sebep olmuþtunuz.. Kusura bakmayýn. Siz de muhteþem bir insanmýþsýnýz. Tartýþma adabýný bilen, siyaseti bilen, finansal bilginize saygý duyuyorum..
Sn.GundWane sizde çok araþtýrmacý, çalýþkan ve insanlarýn açýklarýný bulmada objektifliðinize hayraným...
O kadar eminim ki malum baþlýkta USD ile yanlýþ tahminler yapan insanlarý da; tek tek burada beni teþhir ettiðiniz gibi onlarý da teþhir edip, olaylara objektif davrandýðýnýza eminim...
Deðerli arkadaþlar 20 yýldýr, bu piyasalarda her þeyi aldým sattým. Petrolden, kahveye, hisseden , þekere, CAD parasýndan , AUD ýna kadar arbitraj yaptým...
Para da kazandým kaybettim de... Siyaset ve hamaset yapmamaya gayret ettim..
Ama sizlerin derin ekonomi bilgileri ve paylaþýmcýlýk ve insanlýk üzerine yazýlarýnýzý okuyunca kendimden utandým...
Ben buraya sizler gibi bilgili ve kaliteli insanlar arasýnda nasýl fikir söylerim diye...
Maalesef siz haklý idiniz..
Çünkü üzerime gelen 20 kiþi yalan söyleyemez..
Selka TROL'dur ... Selka YALANCIDIR... Selka KY sýnýn ZARAR etmesini ister. SELKA nýn tecrübesi yoktur.
Not; Ýleride bu yazýmý da not edin.Unuttuðum zaman diðer sayfalarda TROL olduðumu siz kendiniz yazmýþtýnýz diye hatýrlatýrsýnýz. O zaman haddime geri dönerim.
Allah aþkýna bu yazýmý paylaþmadan önce en azýndan imzamdaki videoma ve tarihine ve o an ki USD kuruna ve borsaya bakýnýz..
O sebeple arkadaþlar, bundan sonra bu baþlýðý da yazmýyorum.. Çünkü demiþtim, yanlýþýmý bulursanýz daha da yazmam diye..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kinaye bir tarafa... Bu son mesajýmdýr....
Çok ciddi bir kalite sorunumuz var.. Eðitimli insanlar arasýnda.. Sevgisiz büyümüþ, aile ortamýndan uzak kalmýþ, insanlýktan uzaklaþmýþ, sosyal, genel, ahlaki psikiyatrlýk ve psikolojik sorunlarý çok olan insanlar..
Týpký trafikte, sokakta, kaldýrýmda, pazarda, çarþýda gibi... Burada da aynýlar...
Artýk bu tip "nickler ve insanlar" arasýnda bu baþlýkta da yazamam...
Herkese Bol Kazançlar....
Allahaýsmarladýk...
Son düzenleme : selka; 29-11-2019 saat: 23:16.
acigimi bulursaniz yazmam... yazmiyorum...
bence bu size yakismiyor.
herkesin hatasi acigi yanlisi zarari vardir...
tartisilir.. duzeltilir...
sizin hataniz herkese cevap vermeniz..saksagan gibi herkese yazilmaz.
yazacagini yaz gec yazan yazar okuyan okur ama sadece anlayabilenler anlar...
bak simdi hoca.
artur schopenhauer bildin mi?
onun kitabi vardir yasam bilgeligi uzerine aforizmalar...
o kitapta bi alinti vardir.
lucretius der ki agac kus bocek insan su bu hepsini doga yaratmistir der.
sonra da der ki insan zekasi doganin en mukemmel eseridir..
iyi bir zeka doganin en mukemmel ve en nadir eseridir der...
bu zeka desigin olay cok nadir bulunan bir istir.
benimki mesela.
bazi seyleri hizlica kavriyorum.
bazi seylere öylece bakiyorum.
cok da iyi degil yani.
maslowu bildin mi?
kimisi bunu fark eder kimisi fark etmez der.
dolayisiyla kimisi fark eder kimisi edemez kimisi anlayabilir kimisi anlayamaz...
bu senin icin de gecerlidir .
anlayabildiklerin cozemediklerin hepsi vardir...
bunlar ustune inat yapilmaz...
kimseyle de inatlasilmaz ...
rica ediyorum yaziniz...
digerleri de yazsin...
siz donerseniz julian assange kitabindan devam edecem...
neden herkesin yazsin dedigimi onla irdeleyecegiz birlikte...
selka
Bu kadar alýngan olmaya gerek yok..
7 tl leri vurduðunda herkes gözüne far tutulmuþ tavþan gibi idi..(sende dahil)
Þimdi geriye bakarak konuþmak kolay
Kimse 7 tl leri vurduðunda banka hisse si alýn dollar satýn da demedi..(sende dahil)
Hepimiz bankalarýn o an için batak olmadýðýný biliyoduk ucuz diyoduk ama titanic gibi dibe batmakla meþguldu kaðýtlar..
O esnada bende ykbnk hissesi vardý..Evet sonra faiz artýþý dolarýn sakinlemesi ile alarak biraz daha ortalama düþürdüm ama
3.70 den dollar alýp da 7.20 de satmýþ tam o esnada full bankalara dalmýþ bir allahýn kulunun olacaðý sanmýyorum..
Ne zaman iþler avcý hikayesine dönmeye baþlar müdahele ederim üzgünüm..
Allah bana biraz hafýza vermis..
Oradan full sattým buradan full gömdüm..
Üzgünüm bu sözleri samimi bulmuyorum..(yüzüne karþý da söylüyorum)
Bir beklentisi olur insanýn sonradan yanýlýr.(bunu bir düzen haline getirmezse tabi) saygý duyarým..
Ama missal 1.70 e düþtüðünde ykbnk için yüzde 5 mal taþýyorum ama midem bulandý daha da almayacam yazýp da
hisse dönüp 2.80 I gördüðünde her topik de full ykbnk dayým nasýlda koduk dolarcýlara faizcilere siz bu iþlerden anlamýyorsunuz diye yazýlar yazýlýrsa..
(Hemde beyefendi 1.49 gibi asla görmediði bir fiyattan gömüldüðünü iddia etmekde idi o sýrada)
Bu arada 20 (yukarýdaki alýntýlamada 10 sene demiþsin ama neyse 15 diyelim) senedir ne alýp sattýðýnla da kimse ilgilenmiyor bunu neden belirtme ihtiyacý duyduðun da garip..
kal saðlýcakla..
Sn selka hem uslüp hem içerik olarak yazýlarýný çok sevdiðim bir arkadaþ.Kesinlikle yazmalý.Foruma küsmek anlamsýz,çok faydalý bilgiler veriliyor burada.Bu arada o aðustosta ben de çoðunluk paramla altýndaydým ,o günlerin coþkusu ile 264 liradan da baya daldým altýna maliyeti de baya yukarý çektim))))))Sonra aylarca dolar ve gram altýnýn düþüþünü seyrettik maalesef.Allahtan serde kumarbazlýk olduðundan iþyat ,bedelli zamanýnda güneþ sigorta,þimdi de albaraka falan biraz para kazandýk çok þükür.Ama nedense hiç içim rahat deðil habire borsadaki paramý gümüþe çeviriyorum(bu ara altýndan vazgeçtim gümüþ daha çok artacak diye gümüþe dadandým)
))))))))))).Bence finansal piyasalarda da hayatta da dogma olmamalý habire insan kendini kontrol etmeli doðru mu hareket ediyorum diye,azbiþi þansa da baðlý olarak kazanýyoruz veya kaybediyoruz ,kalp kýrmaya gerek yok.Baktýðým tüm videolarda 2020 mart ayý gibi bir küresel çöküþ emareleri görüyorum.Serde kumarbazlýk var borsadan tamamen asla çýkamam ama bu aralar borsa hayatýmdaki en huzursuz paralarýný kazanýyorum desem yalan olmaz ,her an rüzgar deðiþir gibime geliyor.Herkese saygýlar sevgiler ve iyi akþamlar.
2010lardaki çýkýþta altýn 1900 dolardan döndü þimdi 1470 falan, yani yolun yüzde seksenini almýþ altýn , gümüþ 45 dolarda pik yaptý þimdi 17 dolar.Ben gümüþü biraz daha fazla baskýlanýyor diye düþünüyorum.Kimse gümüþün lafýný aðzýna almýyor,e neden bu kadar medyadan uzak tutuluyor ki bu enstruman,zamanýnda gümüþte para olarak kullanýlmadý mý)))))))Ak akçe kara gün içindir diyorum ben,kara günler de yakýnda bence.
Yer Ýmleri