abd kendi kendine bile vergi artirimi yaptiktan sonra ben sahsen abd nin icinde bizim bile bilmedigimiz belki gizli seylerin oldugunu dusunmeye basladim.adamlar kanada ya bile ek vergi koydu..
abd kendi kendine bile vergi artirimi yaptiktan sonra ben sahsen abd nin icinde bizim bile bilmedigimiz belki gizli seylerin oldugunu dusunmeye basladim.adamlar kanada ya bile ek vergi koydu..
uzun zamandýr topike yazmadiydik
sonunda 7 ay bitti...þindi tersine döngü olmasi lazim,tabii hemen olmuyabilü,
aþada alintiladigim tarzda tersine yakinmalar olmali.
mesela
6.80 tl oldu gece gece halâ aliyorlar gibi...
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
geçen günlerde bankalarda ki, tl ve doviz mevduat hesaplarinda vergi deðiþikliði yapildi.kimse bu konu hakkinda fazla dillendirmesede ,bu kararin önümüzdeki 3 ay icinde farkina varmaya baslayacak olmasi,
bence dollarin önünü kesmenin ilk kurþunu
bu baðlamda birde faiz artisi olursa dollarda çoðu kisi durmaz diye düþünüyorum.
ama
bakiyoruz ki,
7 tl olmuþ dollari hala pazarlamaya calisanlar var.
amaclari ne,kime hizmet ediyorlar arastirilmasi lazim
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
3 ay demistik ama piyasa akillanmis daha hizli zamanda (5 günde) tepki verdi,geliþme var demek ki
bu baðlamda strateji planimizi degistiriyoruz.piyasanin cok akilli olmasi iþimize gelmez.
6.37 de destek mevcut diyip siyrildik .bi üst yukarda ki gönderi kendini iptal etti saydik...yersen
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
31 aralýk 2017 dolar kuru 5.4
Mart yerel seçim öncesi dolar kuru 4.9 ve büyük secim baþarýsý yaþanacak. (Buna inanmayan, reisi tanýmýyor demektir)
5-6 TL arasýnda halk dolar alýcak, düzelen batý iliþkileri ile kur riski istemeyen yabancý yüksek kurdan dolar satýp TL varlýklara giriþ yapýcak.
7.2 TL Krizin zirve noktasýydý, 625 puan faiz ile dipten dönüþ baþladý. Ýç tüketimden beslenen, atýl olan, iyi yönetilmeyen firmalar elenecek. Daha iyileri ile yola devam edilecek. Son 2 ceyrek resesyon olcak..
Rusya, Çin ve Ýrandan para gelmediðini (çünkü fakirler, kendi paralarý deðer kaybediyor) tek carenin batý olduðunu en sonunda anladýlar.
Doðunun da gönlü alýndý, bakýn sizin için direndim ama buraya kadarmýþ.
3 milyar dolar katar parasý ile 400 milyar dolarýn cevrilmeyeceðini anlaþýldý.
FED hikayesini söyleyenlere o olay yakýnda biticek..Ray Dailo üstadýn yazýný aþagýda.
https://www.bloomberght.com/haberler...r-kaybedebilir
Kolay gelsin. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Son düzenleme : martind; 13-09-2018 saat: 19:48.
Keske düþse ama öyle bir durum ufuk da yok .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
2. Çeyrek resesyon olacak !?
Galiba yanlýþ olmuþ.
2. çeyrekte malum Balkanlarýn Ortadoðu'nun ve OECD ülkelerinin büyüme þampiyonu idik...
Bundan sonra yokuþ aþaðý gidiþ baþlýyor.
Artýk kaç çeyrek sürerse...
Buna resesyon diyeceðiz.
2009 da da olmuþtu malum.
Teðet geçti lafý o günden kalma.
Korkarým bu kez bu makro verilerle þiþleyecek göbekten.
Cari fazla olmadan olmaz.
O borçlar ödenecek.
Hele de dýþarýsý da biraz bozulur ya da dolarýn anavatanýna doðru gidiþi hýzlanýrsa bu borçlar çevrilmez de...
Neyse.
Ýktidarýn þimdiki hedefi enkazý yerel seçimlere kadar olabildiðince gizlemek.
Baþarýlý olacaklardýr bu altyapýyla.
Yer Ýmleri