analezi boþverin,pazarlamacilar gelince bilinki dipledi ... o zaman dollara gömülürüz)
analezi boþverin,pazarlamacilar gelince bilinki dipledi ... o zaman dollara gömülürüz)
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
5.66 da görüldü...
hadi gârî...
in 4.9xx'lara.....
O denli yazdým ki... O denli ikaz ettim ki? Anlayan çýkmadý.. 7 TL ye gelmiþ grafik yatayla 90 derece açý yapmýþ, "Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz" baþlýðýnda hala birbirini gazlayan tipler vardý...
8 TL olucak 9 tl olucak hatta hýzýný alamayýp 10 TL olucak oradan 11 TL diye yazanlar dahi vardý...
USD da formasyon an itibarý ile ÞELALE dir.. Düþen býçak tutulmaz nerde durur bilinmez, ancak tahmin edilir...
Çok açýk yazýyorum, Þubat 2019 tahminim USD da dip 4,85 TL dir... Bir an deðer yükselir ama deðecektir...
Arada tepkiler olur, iner çýkar..
Ama iki adým geri bir adým ileri olucaktýr...
MB 625 baz puan artýrmýþ, PAPAZ býrakýlmýþ hala malum baþlýkta USD 6 TL olur sabah diye vakit verenler var...
Kafayý 400 milyar USD dýþ borca takmýþlar kendi kendilerini gazlayýp sadece zararlarýnýn boyutunu artýrýyorlar...
Her zaman dedim ne ucuz ise onu alýn bekleyin. KY sýnýn yapacaðý iþ o idi...
7,11 TL de millet FULL DOLARÝZE iken ben battýklarýný iddia ettikleri FULL BANKA HÝSSE sinde idim...
(Atmýyorum, banka sayaflarýn da tek tek hangi fiyattan aldýklarým ve tarihleri vardýr, ispat edilir)
ÞÝmdi bankalar RALLY de USD da SELLALE..
Ama akýl yok bizlerde.. Rasyonalite yok bizlerde.. Mesela ben çok uygun bir yerden FULL VAKBN dayým... Ömrümün sonuna kadar VAKBN VAKBN VAKBN VAKBN VAKBN da asla demem...
Mesela VAKBN 6 TL USD 4,85 TL olunca VAKBN ý satýp USD alacaðým... Belki o vakit 1 yýlda USD da vade de kalacaðým..
Rasyonalite ve akýlcýlýk budur...
Ama bizler DUYGUSAL davranýyoruz ve hep kaybediyoruz...
USD USD USD USD:. 2018 yýlý için 3,75 TL den benim zirve noktam 5 TL idi... 6TL oldu 7 TL oldu 7,40 TL oldu ve USD alan insanlar vardý...
USD düþecek diye birþey yazýnca anýnda AFAROZ edildim.. FULL SÝYASET FULL AKILSIZLIK...
Her neyse...
Bol kazançlar...
(Ne yalan söyleyeyim malum baþlýða þunu yazmak isterdim.. "2 ay önce 7 TL den USD aldým USD þimdi 5,65 TL oldu zararým çok büyük ne yapmalýyým? Acil cevap...")
Ne alýk cevap verenler olur du...
Hala 400 Milyar USD borç var diyorlar, yazýyorlar, çiziyorlar....
Arkadaþ 400 milyar USD ýn 180 milyar USD ý kýsa vadeli.. Lakin bu ülkede 82,000,000 insan 365 gün boyunca "Eller Havaya Sabaha Kadar DANS DANS DANS deyip, 24 saat Antalya plajlarýnda kumsallarýnda sýrtýna buzlu badem elinde içki kadehi güneþlenmiyor ki"
ÇALIÞIYORLAR...
Burada önemli olan Borç Geri Ödeme Dengesidir ki ; TR asla bu dengeyi bozmamýþtýr...
Yani bu ülke çalýþarak YILLIK 365 günde 135 milyar USD lýk MAL ve Hizmet üretiyor.. Aradaki 45 milyar USD ýn fonlanmasý söz konusu, o kadar...
O da, Bedelli Askerlik (5 Milyar USD), Ýmar Barýþý (4 Milyar USD), Turizim geliri (36 Milyar USD) ile çoktan finanse edildi...
Sadece gelir vergisi dilimlerine %1 lik artýþ konulsa yýllýk 5 milyar USD gelirde oradan gelir...
Hatta Aðustos ta 2.6 milyar USD cari fazla geldi...
Mantýklý olun 180 milyar USD borcu olup 135 milyar USD üreten bir ekonomi dýþ borç yüzünden BATMAZ...
Bu arada Akbnk ý, VakBN ý, Garantiyi batýranlar dahi vardý...
Batan YUNANÝSTAN gibi olur...
Yýllýk 400 milyar Euro borç yapmýþlar.. Nüfusu 11 milyon ve yýllýk ödenmesi gereken borç 190 milyar Euro...
11 milyonluk Yunanistan ý topla çarp ekle kes kopyala yapýþtýr üreceteði MAL ve HÝZMET 45 milyar USD (Euro deðil) geçmiyor...
Yani 190 Euro ödemesi gerek çýka çýka yýllýk 45 USD oluyor...
Bu BATAR...
Yani KITIR PÝYOZ düþünceler ile birbirimizi gazlayýp zarar etmemizden daha fazla zevk alan böyle bir IRK yeryüzünde yoktur...
Bu müsveddelere göre CITI Deutsche kazansýn ama KY kazanmasýn...
Arkadaþ piyasaya karþý kürek çekemezsin.. Hele KY olarak...
Neyse, uzatmayým...
Bol Kazançlar...
5.30 altý güzel bir hayal 4.94 altý impossible beyler. 5.30 bile görmeyecektir. Hacim dip çalýþmasý veriyor. Yakýndýr. Endekste 75-76 civarý. Dolarlarý satýp garan alacaz
4.94 altý hedef veren ömründe dolar grafiði bakmamýþtýr.
Buralar üç aþaðý beþ yukarý uygun yerler dönüþ için.
Byes. Sleep well.
Selka hocam teþekkürler..yazýlarýnýzý zevkle okudum. bende malum baþlýða aynen öyle yazmayý düþünüyordum. Bakalým tayfa ne diyecek.
Yer Ýmleri