Originally Posted by
selka
Maalesef doðrularý söylediðimiz için en az okunan sayfayýz...
Bugün portföyümün %25 i ile 5,65 TL den almýþ olduðum tüm USD larý 5,7250 TL den satýp hepsini %23,5 günlük faize yatýrdým...
Yarýn ki riski almak istemedim.. Birçok insan 500 baz ve üzerinde faiz artýþý ve USD da 5,85 hareketini bekliyor.. Ben beklemiyorum...
Benim beklentim yukarýdaki yazýlarýmda dediðim gibi en fazla 250 baz puan faiz indirimidir.. Bu USD ý 5,51 TL seviyesine çekecektir...
Yarýn elbette bir anda gelemez zamanla 250 baz veya altý faiz indirimi ile 5,51 TL lere doðru USD da düþüþ kaçýnýlmaz olacaktýr...
USD da bekleyen arkadaþlarýma allah sabýrlar versin.. 11 Temmuzda 5,65 TL den USD aldým 5,7250 den 24 Temmuz da sattým.. Ama yine de Faiz getirisinin altýnda kaldým...
Oysa 7,20 den 6,50 den 6,00 dan USD alýp 1 yýldýr beklemek kolay bir psikoloji deðil.. Çok zor...
Almýþ olduðum banka hisselerinden erken çýkmanýn piþmanlýðý içerisindeyim... Ama olsun TL günlük faizi özellikle özel bankalarda çok iyi....
Ne olur dostlar, birbirinizi gazlamayýn... Birbirinize saçma sapan senaryolar çizmeyin...
Hani USD bu sene 12 TL olacak ta USD larý satýp para kazananlar... Þimdi USD 5,85 olsa da satsak mý diyoruz?
Yoklar deðil mi? Doðaldýr.. Onlar USD larýný 7,20 den geriye doðru 6 TL ye kadar sattýlar ve gittiler... Belki 1 yada 2 yýl sonra dönerler...
Neyse, kimsenin canýný fazla sýkmayým.. Ama düþük faiz indirimi gelirse USD 'da DÜÞÜÞ KAÇINILMAZ derim...
sn.selka yarýn ne olur bilemem...hatta haftaya da bilemem.. ama en geç bir ay içinde dolar 6,15-6,25 arasýný görecektir.yatýrým tavsiyesi deðildir.sadece tahminim .tabiki yanýlabilirim.Ama tecrübem bunu söylüyor.Çünkü hükümet düþük kur istemiyecektir.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri