Originally Posted by
selka
Deðerli arkadaþlar bugün fazla vaktim olmadýðý için toptan cevap yazmak istiyorum...
Türkiye enflasyonu indirebilmek için 12 ay çok aðýr bir bedel ödedi...
Günlük %25 faiz..
Bu hazineyi eritti, kuruttu.. Faiz gideri inanýlmaz boyutta idi.. Amaç USD ý dizginlemek.. %25 faiz dizginlerde.. Dizginledi de...
Lakin; 2019 Temmuz ayýnda zar zor kurulmuþ, kýrýlgan ekonomi piyasamýzý 250 baz faiz indirimi beklerken 425 gibi yüksek bir faiz indirimi geldi...
Eylül de de 300 baz konuþuluyor.. Ekonomimizde bir þey deðiþtiðini düþünmüyorum. Aðustos 2018 ne ise; Aðustos 2019 da da aynýyýz...
Aradaki fark FAÝZ ler olacaktýr...
Mevcut hükümet Aðustos ayýnda USD 7,20 yi görünce büyümekten vazgeçmiþ, iþsizliðe razý olmuþ ve faizleri %4,5 lar dan %25 lere çýkarmýþtý...
Bu durumda USD 7,20 TL ve üzeri Yükseliþ beklemek en hafif tabirim ile alýklýk idi...
Oysa þimdi faizler inecek hemde tek haneye deniyor.. Sert ve hýzlý bir þekilde... Yýlsonuna 4 ayýmýz var ve 425 baz puan indirdik bile..
Bu þuna benzer...
12 AY bir bedel ödedi bu ülke... Ekonomide yeniden dengelenmeyi saðlamak için...
Hazine yüksek maliyetli FAÝZ ödedi.. Parasý bitti.. Parayý Maliyeden istedi Maliye Hazine ye verdi.. Maliye nin biten parasýný TCMB sýndan alamaz dý enflasyon ile mücadele vardý..
Para basýlamazdý....
O zaman ZAM lar ile halk verdi, verdi, verdi...
Kýsaca yüzdük yüzdük kuyruðuna geldik... Ýyi baþladýk, iyi götürdük ama iyi bitiremeyebiliriz...
Bir yaramýz vardý.. Kabuk baðladý.. Kabuk kendi kendine düþerse tedavi biter.. Ama kabuðu týrnakla sen kaldýrýrsan yeniden kanar ve tedavi baþtan baþlar...
Sabýrlý olursak, USD da yükseliþ olmaz...
Ama TCMB sabýrsýz davranýrsa sonuçlarý malumdur...
Tekrar o tedaviyi yapacak ne doktor var ne de paramýz....
Kontrolü kaybederiz...
Yer Ýmleri