2020 de dolar TL nin , ara sýra aþaðý yukarý ihlaller olsa da 5.75-6.25 arasý oynayacaðýný düþünüyorum
Yani önümüzdeki yýlýn ortalama kur seviyesi 6 olur bence
Faiz yüzde 10 desek , kur da 5.75 desek
Faizi ancak yakalar gibime geliyor , ortalamasý belki yakalamaz bile
2020 ve 2021 in star i borsa olacak bence
Ha bu arada , benimkisi sadece bireysel olarak teknik bir öngörü
Olur olmaz o ayrý
Dolar sonra 4 e yada 8 e giderse hemen yýrtýk dondan çýkarmýþ gibi , baaak gördün mü ne oldu falan demesin kimse baþtan söyleyeyim
Böyle hesap sormaya hevesli dingiller var da o yüzden seyedeyim þimdiden dedim![]()
citi'nin meþhur EM ekonomisti timoti ash, 2019 türk tahvil piyasalarýný deðerlendirmiþ.. diyor ki, yabancýlarýn nette 3.1 miyar dolar boyutunda satýcý olduðu bir yýlda 10 puandan fazla faiz düþüþünün yaþanmasýný tarihte ilk olduðunu söylemiþ.. yabancýnýn yüklü satýcý olduðu bir piyasada normalde tahvillerin deðer kaybetmesi beklenirdi, oysa muazzam bir deðer kazancý gerçeklemiþ..
![]()
yerlilik tartýþmalarý için cok aciklayici bir video.
bu arkadas gomulu sistem muhendisi.
eindhovena tasinmis uzuldum. katma degerli birini kaybetmisiz ulke icin net kayiptir.
devreyi tasarlamak baska cipi imal etmek baska arkadaslar.
muthis bir yazilim mimarisi ortaya koymak baska tamamiyla yerli olacak demek baska.
at izi baska ize karismamali.
fevkalede muhendislik anlaminda aciklayici cok net bir video pazar tavsiyesi olarak birakiyorum.
https://m.youtube.com/watch?v=lQpL21Z0xRk
Ýddia deðil , YORUM
Grafiklere baktýðýmda borsa da EN AZ 2 yýl civarý sürecek olan bir up trend görüyorum
Bu süreçte dolarýn koptum gidiyorum olmasý zaten beklenilemez
Dolarda ise teknik olarak deðil ama dengesel olarak kontrollü yüksek kur , bir nevi serbest piyasamsi hareketli çýpa gibi
5.75 -6.25 arasý bir bant bekliyorum
Yýlýn ortalamasi 6 ya gelir yaklaþýk
O zaman þu anki beðenilmeyen yüzde 10-12 faiz kadar ancak getirir dolar önümüzdeki yýlda
Geçen yýl da you tube daki antin kuntin tiplerin videolarýný izleyip , yüzde 25 faizi begenmeyerek dolara 6-7 arasýndan yeni gelin tarraga sarýlýr gibi sarilanlarin birikimleri komik duruma düþtü
Seneye de bunun ic guvesinden hallicesi olur diye düþünüyorum
2020 ve 2021 de , sürekli borsadaki yukarý trend konuþulacak
Diye düþünüp sonra da yorumluyor ve de öngörüyoruz
Dengesel dengelenme bana birini hatirlatiyo..sever onu viper...kilina dokundurtmaz laf soyletmez...hayati boyunca liyakatla her poza gelmistir sonucda. 29 yasinda ceo junious deha..
Yer Ýmleri