Ekim 2018/Ekim 2019 arasýnda yabancý para pozu açanlar terse dönüyor. O tarihte satýcý olanlar alýcý, alýcý olanlar satýcý konumuna geçmiþ. Ýki þeyi birbirinden ayýrmak çok önemli; dövizin varlýðý/yokluðu ile, dövizin fiyatýnýn yapýlmasý çok baþka þeyler.
Yirmi, otuz yýlda belki daha da fazla zaman aralýðýnda görülen bir hype yaþadýk. Piyasalar derinleþtirildi, mal sahipleri deðiþtirildi, park alanlarý baþkalarýna devredildi ve daha onlarca vakti gelmiþ ama yapýlamamýþ þey icra edildi. 2013 yýlýndan bugüne yaþadýklarýmýzýn benzerini belki çoðumuz hayatý boyunca bir daha göremeyecek.
Fiyatlama sorunsuz þekilde ilerliyor. Perakende ya da kiþisel bazda kazanç olmamasý, veya bunlarýn ikisinde de aþýrýlýklarýn olmasý "sorunlu piyasa" anlamýna gelmez, bu durum; yanlýþ yerde doðru zamanda ya da yanlýþ yerde yanlýþ zamanda bulunduðumuzu, yeni oyunu idrak edemediðimizi gösterir.
Gaye Haným ülkeye ayak bastýðý gün "Faizin miladý" idi. Bir yýldan bu yana konumuz sadece "Faiz", yanýnda biraz emtia trade'i, Spotta konsolidasyon, yeni halka arzlarda yani maliyetsiz takaslarda inceden mal daðýtýmý, bankalar ve büyük katanalarýn zamaný gelmiþlerinde uçuk kaçýk olmayan yukarý marj.
Ýçinde yer aldýðýmýz fotoðraf karesinin dýþarýdan bakýnca görünen hali bu þekilde.
Gol yememeye gayret edin, böyle yapýn ki en azýndan elinizde ileriye dair bir umut olsun.
Herkese saðlýklý, kazançlý, mutlu günler dilerim.
Esen kalýn.
Son düzenleme : seyis; 13-05-2024 saat: 18:33.
"Lütfen, hiçbir paylaþýmýmý yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðerlendirmeyiniz"
Yer Ýmleri