Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
ben grafiğe baktığımda sadece fiyata bakmak için bakıyorum.. başka hiç bir şey için değil.. hisse trade ediyorsam benzer şirket kıyaslamaları yapıyorum. ve ek olarak endekse göre ne kadar gitmiş ona bakarım..zira vioptayız sonuçta ve sadece endeks 30 hisseleri trade ediyorum.. ama rsi şu kadar olmuş, teknik şunu diyormuş, saatlik al'daymış/sat'taymış bunların hikaye olduğunu son dönem bize bir kez daha gösterdi.gerçek para ile oynayan için bu göstergeler önem sırasında ilk 3-5 te değildir.. para yönetimi + risk yönetimi masada kalabilmenin sırrı.

piyasa yapıcı açısından diğerlerini masadan atmak için eskiden 10 bin puan-15 bin puanlık marjlar ve sonrası bir soluklanma yetiyordu.. artık tüm oyuncular, yani kurumsalların karşısında olanlar, aramızdan artan sayıda kişilerde dahil olmak üzere, oyunda daha fazla kalabilmenin yollarını öğrendiler yıllar içinde.. o nedenle marjlar artık 20-30-40 bin puan gibi soluksuz ve acımasız hareketler.. başka türlü pes ettirmek kolay olmuyor.
Lala ne yazdığınıda bilmiyorsun bu teknik olayında bir sürü araç vardır senin algılayamadığın