REyÝZ bey
Artýk TL ile borçlanacaðýz dedi
Bence SÜPER BONO geliyor...
Kýsa vadede kalýp bu fýrsattan yararlanmak lazým.
REyÝZ bey
Artýk TL ile borçlanacaðýz dedi
Bence SÜPER BONO geliyor...
Kýsa vadede kalýp bu fýrsattan yararlanmak lazým.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ýþ dünyasý, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn açýkladýðý "Ekonomi Reformlarýný" deðerlendirdi -AA
Ýþ dünyasý, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn açýkladýðý "Ekonomi Reformlarýný" deðerlendirdi
- Türkiye Ýþ Kadýnlarý Derneði Baþkaný Nilüfer Bulut: - "Reform paketi kapsamýnda ekonomimizi dört ana direk üzerinde, yani yatýrým-üretim-istihdam-ihracat temelinde büyütme hedefi ortaya koyuluyor. Bu, yerli ve milli ekonomimizin yeni yatýrýmlarla nitelikli büyümesinin de önünü açacaktýr diye düþünüyorum" - "Reform paketinin biri makroekonomik politikalar ve diðeri yapýsal politikalar olmak üzere iki ana omurga üzerinden ilerleyeceðini belirtmesi, önümüzdeki dönem çok ciddi bir ekonomik sýçramanýn yaþanacaðýnýn iþaretlerini veriyor" - KOBÝDER Baþkaný Nurettin Özgenç: - "Paket içerisinde yer alan küçük esnafa yönelik yapýlan düzenleme, dar gelirli esnafý ziyadesiyle memnun edecektir"
ÝSTANBUL (AA) - Türkiye Ýþ Kadýnlarý Derneði (TÝKAD) Baþkaný Nilüfer Bulut, "Reform paketi kapsamýnda ekonomimizi dört ana direk üzerinde, yani yatýrým-üretim-istihdam-ihracat temelinde büyütme hedefi ortaya koyuluyor. Bu, yerli ve milli ekonomimizin yeni yatýrýmlarla nitelikli büyümesinin de önünü açacaktýr diye düþünüyorum." deðerlendirmesinde bulundu.
Bulut, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn bugün gerçekleþtirilen "Ekonomi Reformlarý Tanýtým Toplantýsý"nda duyurduðu reform kararlarýna iliþkin yazýlý açýklamasýnda, küresel olarak zor bir süreçten geçildiðini, ancak bu ekonomi reform paketinde herkes için güzel haberler bulunduðunu belirterek, "Ýstiklal Marþý'mýzýn kabulünün 100. yýlý da olan bu güzel günde Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan tüm milletimize çok müjdeli açýklamalar yaptý. Esnafýndan çiftçisine, çalýþanýndan iþverenine kadar herkesi içine alan geniþ bir ekonomik reform paketi açýkladý. Açýklanan paketin son derece gerçekçi bir bakýþ açýsýyla ve ayrýntýlý bir yaklaþýmla hazýrlanmýþ olduðunu görüyoruz. Reform paketi kapsamýnda ekonomimizi dört ana direk üzerinde, yani yatýrým-üretim-istihdam-ihracat temelinde büyütme hedefi ortaya koyuluyor. Bu, yerli ve milli ekonomimizin yeni yatýrýmlarla nitelikli büyümesinin de önünü açacaktýr diye düþünüyorum." ifadelerini kullandý.
- "Ciddi bir ekonomik sýçramanýn yaþanacaðýnýn iþaretlerini veriyor"
Küçük iþletmeler açýsýndan rahatlatýcý adýmlar atýlmasýnýn, millete ciddi bir destek saðlayacaðýný aktaran Bulut, þunlarý kaydetti:
"Cumhurbaþkanýmýzýn özellikle güçlü ve dýþarýdan gelecek þoklara karþý dayanýklý bir ekonomi modeli için makroekonomik istikrarý önemsediklerinin altýný çizmesi, hatta bu reform paketinin biri makroekonomik politikalar ve diðeri yapýsal politikalar olmak üzere iki ana omurga üzerinden ilerleyeceðini belirtmesi, önümüzdeki dönem çok ciddi bir ekonomik sýçramanýn yaþanacaðýnýn iþaretlerini veriyor. Döviz cinsi borçlarýn toplam borç stoku içerisindeki payýnýn düþürülecek olmasýný çok yerinde buluyorum. Aðýrlýklý olarak TL ile borçlanýlmasý ve TL cinsi senetlerin kullanýlacak olmasý döviz dalgalanmalarý karþýsýnda piyasayý rahatlatacaktýr. Nitekim, pandemi sürecinde küresel ekonomik küçülmeye karþýn, Cumhurbaþkanýmýzýn etkili liderliði sayesinde 2020 yýlýnda Türkiye yüzde 1,8 büyüdü. G20 ülkeleri arasýnda Çin’den sonra ekonomisini büyüten tek ülke biz olduk. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye'nin nitelikli ve genç insan kaynaðý en büyük avantajýdýr. Dolayýsýyla, üretime dayalý kaliteli büyüme hedeflerine bu avantajý sayesinde rahatlýkla eriþebilir diye düþünüyorum. Kamu maliyesinin disipline edilmesi, enflasyonun tek haneli rakamlara düþürülmesi, finansal sektörün ciddi düzenlemelerle desteklenmesi, cari açýðýn düþürülmesi ve istihdamýn artýrýlmasý yönünde atýlacak bu adýmlarýn meyvelerini yakýn bir gelecekte göreceðiz."
Bulut, Ekonomi Reform Paketi'ni ayný zamanda, Türkiye'nin dünyanýn en güçlü 10 ekonomisi arasýnda yerini alma hedefine giden eksiksiz bir yol haritasý olarak gördüðünü kaydederek, þöyle devam etti:
"Yatýrým teþviklerinde uygulanan SGK prim desteði sürelerinin gençlerin ve kadýnlarýn istihdamý durumunda arttýrýlacak olmasý, kadýnlarýn ekonomiye dahil olma oranlarýna olumlu yansýyacaðý için son derece sevindiricidir. Ýþ dünyasý ekonomik olarak önünü görebilecek, yatýrýmlarýný ve planlamasýný buna göre yapabilecektir. Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'a ve emeði geçen bütün ekibine hem iþ dünyasý hem TÝKAD adýna teþekkür ediyorum."
- "Düzenleme dar gelirli esnafý ziyadesiyle memnun edecektir"
KOBÝDER Baþkaný Nurettin Özgenç de Ekonomi Reform Paketi içerisinde yer alan küçük esnafa yönelik yapýlan düzenlemenin, dar gelirli esnafý ziyadesiyle memnun edeceðini vurguladý. "Esnaf açýsýndan dikkate deðer olan, basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçý, tuhafiyeci, marangoz, tornacý, çay ocaðý iþletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaþýk 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf tutulup beyan yükümlülüklerinin kaldýrýlacak olmasý, fevkalade güzel bir geliþmedir." deðerlendirmesinde bulunan Özgenç, bununla birlikte bazý konularýn uygulamasýnýn nasýl olacaðýnýn henüz belli olmadýðýný, bu nedenle söz konusu düzenlemenin uygulamada görülmesinin gerektiðini kaydetti.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
anladýðým kadarýyla halka piyasaya yansýyacak çok bariz þeyler yok öyle mi?
Hiç gülesim yoktu akþam akþam iyi güldürdüler
bir halt olacaðý yok.
Yeni ekonomi reform(!) paketi ile 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf sayýlacak.
Yani bu arkadaþlar devlete sýfýr vergi verecek bundan sonra.
Memur, iþçi, asgari ücretli bile vergi verirken esnaf kardeþim keyif yapacak.
Aslýnda bir kesimin tamamen vergiden muaf sayýlmasý anayasamýza aykýrý ama takan kim.
Ben bu durumda TCMB faiz artýþý sonrasý dolarý düþtüðü yerden alýp TL ile iliþkimi sonlandýrma taraftarýyým.
%3-4 puan reel faiz olmadan da TL'ye bir daha geri dönüþ yapmama düþüncesindeyim.
TL'de durduðum her ay bu 850 bin yerli ve milli esnaf kardeþimize cebimden para aktarýyor olacaðým.
USD alýrým en azýndan Texas'taki Joni yesin paralarýmý daha makbule geçer.
Bunlar, teriz, berber, ayakkabý boyacasý vs.
Siz en son ne zaman berberden fatura istediniz.
Bunlarýn alayý zaten tek kuruþ gelir vergisi vermiyordu.
Avukattan, kuyumcudan, prof doktordan vergi alamayan devlet bunlardan nasýl alsýn?
Türkiyede vergiyi sadece çalýþanlar verir.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Yer Ýmleri