Bunun neresi adaletli? :D
10bin dolar varlığı olan ile 50milyon dolar varlığı olan adamın yaşam kalitesi aynı mı? Aylık 2bin dolar kazanan adamın ne varlığı olacak da varlık vergisi ödeyecek...
Eskiden varlıklı dendi mi 1milyon dolar gibi bir para canlanırdı insanın gözünde. Şimdi Amerika'da orta halli bir ev parası bu miktar. (Türkiye'deki 1 milyon tl gibi)
Adamlar hesabı doğru yapmış hatta baya baya insaflı davranmışlar. 10milyon dolar gayet yeterlidir birisine varlıklı denmesi için. Ona rağmen 50milyon demişler.
Türkiye'de aynı hesabı yapanlar da 10milyon yerine 5milyon dediler lüks konut vergisine. Onlar da doları 5tl'den almışlar. Yine aşağı yukarı 1milyon dolar varlığı olanları vergilendirmeye çalışıyorlar burada.
Bizimkiler gaddar tabi. 5milyon yerine 50milyon denseydi kimsenin umrunda olmazdı. Zaten kaç kişinin 50milyon tl'lik konutu var bu ülkede o da ayrı mesele. Bütün mermileri kendi topuklarına sıkmak istemezler. heheh.
Ha bana kalırsa bu varlık vergisi meselesi komple hatalı bir yaklaşım. (en azından abd'deki için konuşuyorum)
Adam kazanmış, kazanırken gelir vergisini, stopajını, kdv'sini bilmemnesini ödemiş. Birikimini kenara koymuş. Şimdi başkalarının yaptığı hataların bedelini niye ödemek zorunda olsun?
Hükümetler burada çok fena çıkmaza girdiler. Para basmak zaten başlı başına bir vergilendirme çeşidi yarattığı enflasyon yüzünden ama orta ve alt sınıfta gelirler aynı oranda artmadığı için bu insanlardan çıkarılacak yağ kalmadı. (Enflasyon zenginleri etkilemez)
50milyonu falan geç, bunun yanına yaklaşacak kadar varlığı olmayanlar bile noluyoz ya diyip panikleyecekler bu yasa yüzünden yastık altına abanacaklar.





Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri