Cok yoruyorsunuz kendinizi cok...
Bu kadar yormayin, ya yeyin paranizi ya da dolar veya altin alin gecin isinize...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sn. sensitive,
Bu güzel analiz için teþekkürler. Ancak Linkte bulunan yerden 31.12.2020 Mali Tablolar ve Dipnotlara ulaþýrsanýz fordoto için aþaðýdaki bilgiyi de görebilirsiniz. Özetle manþet bilgi bazen yatýrýmcýlarý yanýltabilir.
Þirket’in açýk döviz pozisyonu, aðýrlýklý olarak yatýrýmlarýný fonlamak amacýyla almýþ olduðu Avro cinsinden uzun vadeli krediler kaynaklýdýr. Þirket, yatýrýmlarýný finanse ettiði bir kýsým uzun vadeli Avro kredileri nedeniyle oluþacak kur riskine karþý, Ford Motor Company ile yapmýþ olduðu ihracat anlaþmalarý ile korunmaktadýr. Bu kapsamda olan kredilerin TL karþýlýðý 5.754.292 TL dir
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yüksek faizle aldýklarý kredileri ödemiyorlar ki durmadan takla attýrýyorlar. En baþarýlý olan da Murat Ülker, maþallah adam USD bazýnda servetini katladý pandemi sýrasýnda. Dolayýsýyla faizin yüksek olmasý günü geldiðinde ödemek yerine yapýlandýraný çok baðlamýyor. Akýllý adamlar, sistemi çözmüþler. Ne yapacak bankalar, Ülker'i mi batýracak? Denizbank'ýn Vefa hakkýyla devraldýðý oteller, holding gayrimenkulleri var oðlu var. Velhasýl yüksek faiz; esnafý, memuru, iþçiyi batýrýr da iþ adamlarýna hiçbir þey olmaz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
TL tasarruf sahibinin 10 senedir Türkiye'de yediði kazýðý, baþka yatýrýmlardan yiyen azdýr. Ama bu iþ biraz sörf yaparken dalgayý yakalamaya benziyor. Gerektiðinde yatýrým araçlarý arasýnda doðru zamanda geçiþ yapamayan maalesef kaybetmeye mahkum. Mevduat faiziyse illa TL'den almak þart deðil. Evet dövizin faizi düþük ama trendde önemli. Saygýlar
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
"Gerekmesi halinde ek sýkýlaþtýrma yapýlabilecektir"
Bir insan evladý bu basit cümleyi neden metinden çýkartýr?
Benim artýk faiz silahým yok demenin ilaný demek deðil mi bu?
Köþe yazarýndan atanmýþ baþkan olursa iþte böyle para politikasý olur.
Allah'tan bugün ABD 10 yýllýklar %6 düþtü de dolar deðer kaybetti.
Yoksa beceriksizler elinde paramýz pul olacak.
Benim anladýðým 31 Mayýs sonrasý TL'de kalan kalmasýn tren kalkýyor demeye getirdiler.
Haydi bakalým göreceðiz.
Yer Ýmleri