Atanmýþ köþe yazarý canlý yayýnda konuþuyor.
Atanmýþ köþe yazarý canlý yayýnda konuþuyor.
Ne diyor bu ya
Ýki lafý bir araya getiremiyor. Eyvah ki ne eyvah...
Ben pazartesi kaçar...
Bye bye TL...
Eyvah eyvah eyvah...
Neler diyor
Baský diyor. Ben konulara pek hakim deðilim ama diyor. Muhalefet diyor.
23 Nisan bugün. Acaba yerine bir benzerini mi getirdiler ???
Bitir hoca bitir. Mahvolduk...
Acil reklama gir. Acil reklammmmm. Çabukkkkkk...
Sýký durus devam edecek diyor ne diye cikardin ifadeyi o zaman
Decoder lazým anlamak için
Programý dinledim, net, nokta atýþ yaparak, kararlý bir konuþma yerine yorgun, muðlak, sulandýrýlmýþ ve anlatým bozukluðu içeren cümlelerle bir sohbet havasýnda bir þey izledim. Bu ülkede ne kadar kolay profesör olunduðu da gözümüze sokuldu.
Anlayabildiklerimi özetliyeyim:
1- 128 milyar konusu manüple ediliyor. Dönem þartlarý, pandemi vs. düþünülmeden yorum yapýlýyor. O dönem reel sektörde bir sürü firma bankada çekini vs. tahsil edemedi, batmasýnlar diye reel sektörde ödeme dengesi için kullandýk.
2- Merkez Bankasý dünyanýn en þeffaf olan belki de birinci merkez bankasý. Rakamlarda yanlýþlýk olma ihtimali sýfýr.
3- Þu an 90 milyar dolar rezervimiz var.
4- Altýn rezervimiz çok yükseldi.
5- Faizden memnun olan kimse yok. Biz de kesin indiricez, kesin çýkartýcaz diye bir þey söylemedik. Anormal bir þeyler olursa da bize gelen bir veri seti var, bakar deðerlendiririz. Eski politikayý sürdüreceðimizi söyledik. Metinden çýkarýlan ifade için: sadece reel sektöre faiz artabilir mesaj vermek yerine enflasyonu düþürmeye kararlýyýz mesajýný vermek istedik.
Daha çok alakasýz siyasal söylemlere girdi de bizi ilgilendiren kýsýmlarýný özetlemeye çalýþtým.
Yer Ýmleri