Sayýn dudu,
bitcoin'i hangi siteden alacaðýmýz önemli ilk etapta
yerli mi uluslararasý yabancý site mi, ama yabancýlarda pasaport vb gibi þeyler istiyor hesap sahibini görmek istiyorlar.
bitcoini aldýk, uzun vadeci olduðumuzu varsayarsak,
bitcoin i USB'ye koyup sistemden çýkartmýþ oluyoruz, bu usb belleði artýk güvende tutmak lazým.
Bozulma olasýlýðýný unutmamak lazým, elektronik parça sonuçta.
https://www.hepsiburada.com/ara?q=bitcoin+usb
// satmak istersek tekrar sisteme sokmak lazým, onunda sýrasý var uzun bir bekleme süresi olabiliyor (yanlýþým varsa düzeltin arkadaþlar lütfen)
AMA KENDÝ ADIMA KONUÞURSAM
Türkiyede ki bir banka benim adýma bunu saklamadýðý sürece BEN RAHAT HÝSSETMEM KENDÝMÝ.
Dijital altýn gibi benim bitcoinimi saklamasý lazým. o'da þuanda yok.
Tekn ik olarak bitcoin dusecek gözüküyor.10 yil cikmiyabilir.
Trenin son vagonu olabilir.
Bitcoin için Electrum Wallet'i kullanabilirsiniz. Þifre ve kullanýcý adý kelimelerden oluþuyor. Ayný zamanda bunlarý yarý yarýya bölerek 4 USB'ye kaydedip ve kelimeleri de 5'er kopya olarak ortadan keserek 4 ayrý kiralýk kasaya koyabilirsiniz USB'lerle. Ortadan kesmemizin nedeni birinin eline geçerse yarýsý geçer, kullanamaz. KAðýtlarýn üzerine özel ýslanmaz koruyucu takýn. 4 kasa olmasýnýn nedeni, her hangi bir kasaya bir þey olursa diðer kasa güvenliði olur. Ýkiye bölünce yarýsý giderse hiç bir þey yapamayýz aksi takdirde. Bir de bootable linux CD ile açýn walletleri. Puppy linux en iyisi.
Son düzenleme : sathyz; 10-05-2021 saat: 17:25.
USB'ye gerek yok. Bir parça kaðýda yazýcýdan bastýrýn þifreyi yeter. Elektronik ortamda saklamaya göre daha güvenli.
Yazýcýya güvenmem diyorsanýz, wireless özelliði olmayan bir tanesini kullanýn ya da elle kendiniz yazýn. (bunu önermem)
Yer Ýmleri