Forumu okuyorum da kimseyi hedef almadan söylemek istiyorum
Enflasyonun %30 olduðu yerde %19 ile TL faizi yapýyor insanlar.
Sonra da tutumlu olmaktan, herþeyin ucuzundan veya az az almaktan bahsediyor.
Yani mealen ben yiyemiyorum al TCMB sen ye diyorsunuz.
Halbuki dövize geçseniz, harcayacaðýnýz kadarýný bozup market alýþveriþinizi yapsanýz yaþam standartlarýnýzý deðiþtirmenize gerek kalmaz.
Neyse, dolar illa 9.50 olacak ki dövize geçenler olacak.
Son düzenleme : cow_boz; 13-05-2021 saat: 20:26.
Bugün bir ayçiçek yaðý gördüm markette 5lt.lik. Fiyatý 59 tl idi. Epey cazip geldi. Fakat yaðýn þiþesinde kýzartma yaðý yazýyor. Saðýný solunu çevirdim. Hiç bir yerde ayçiçek yaðý yazmýyor. Muhtemeln gýda kodeksine göre içeriði ayçiçek yaðý olmaya yetmeyecek kadar deðiþik olduðu için öyle çýkýyorlar.
Ayný durum biliyorsunuz tost peynirinde de var. Tost peynirini kaþar peyniri diye satýyorlar ama ''tost peyniri ya da kahvaltý peyniri'' adý altýnda satýlan ürünler baþka peynirlerden elde ediliyor ve ambalajda hiç bir yere kaþar peyniri ibaresini koyamýyorlar.
Kaþar peyniri ile ayný reyonda satýyorlar ve insanlar kaþar peyniri gibi alýyorlar.
Ýnternette kaþar peyniri tost peyniri farký diye aratýrsanýz çokça bilgi var.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Çok haklýsýn üstat,Tlde kalmak paranýn yok olmasýný seyretmekle eþdeðer... Uygun bir yerden dövize altýna atlamak lazýmdý, maalesef o trende kaçtý,þimdi atlarýz faiz artýrýrlar zararýmýz iyice katlanýr.. Milli paramýz için çok üzgünüm bu þekilde olmamalýydý, hergün herþeye zam geliyor ve bu zamlara dolar altýn felan yetiþemiyor bu iþ koþar adým sefalete gidiyor..
Þu devirde ne dýþarýdan yemek yenir, ne marketten bilinmedik markalardan alýþveriþ yapýlýr. Durum bence o kadar kötü ki bilindik diye bilinen markalar bile yenmez durumda.
Hilenin en az olabileceði ürünleri tüketmeye çalýþýyorum.
Yemeksepeti'nden dünya kadar sipariþ verirdim önceden. Pandemi de bahanesi oldu son 1 buçuk senede sadece 1 kere sipariþ verdim.
An itibariyle dolar 8,51 i geçti pazartesi ne olur bilmiyorum
Yer Ýmleri