Robotlar hep kazandýrmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.
Robotlar hep kazandýrmaz yatayda sacmalar.robota gerek yok.grafik calismak en iyisi.
Doðru, böyle mayýn gibi hisseler var.
O yüzden hisse tarafýnda crash oluncaya kadar fazla açýlma taraftarý deðilim. Sepetin çözemeyeceði dert yok. Bir çok hissenin bulunduðu portföyde illa ki böyle yerinde sayan hatta geriye giden mantar hisseler çýkacaktýr.
O yüzden aðýrlýðý yurtdýþýna, azýnlýðý yurtiçine verdim. (Yurtdýþýnda maþallah hepsi uzun vadede kar býrakýyor
Bu hisse portföyüm de genel toplamda dolar mevduatýma göre (oldukça) azýnlýktalar.
TV yüksek hisseleri çalýþýyorum þu an daha çok. Oraya yoðunlaþacaðým.
Zamanla kafama yatarsa ben de öyle riske edebileceðim bir miktarla girerim belki ama þimdilik pek kafam almýyor vadeli iþleri.
Hangisine?
Dolar bazlý çok iyi giden bir sürü bist hissesi var. GA*AN diyorsanýz evet. Tam rezalet.
Hergün para basan robot tabi ki yok. Öyle olduðunu iddia eden varsa sakýn inanmayýn.
Farklý algolar (ya da teknikler) mevcut: Trend takip, scalp,... gibi.
Bunlardan kendini ispat etmiþ olan "trend takip", bende bu yöntemi kullanýyorum. Piyasa yataya sardýðýnda "AZ" zarar edip sizin getirinizde yataya sarýyor. "Az" zarar ediyor dememin sebebi robotun duygusal davranmadan hýzla stop loss yapmasý.
Aslýnda hisse senedi gibi ama daha sýk al/sat yapýyorsunuz. Robot Zarar'da iken stoplayýp (stop loss) karda iken mal taþýyor (ride the profit).
Ancak algo'nuzun kendini ispat etmiþ olmasý çok önemli...! YTD...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
FarkýndayýmO yüzden sýcak bakmýyorum zaten. Orasý iyice kumarhane gibi geliyor bana. Ýþi bilenler yolunu buluyordur illa ki.
Dolar mevduatýmdaki para yýllýk 1.5% getirince mecburen macera aramaya baþladým.
Bu sene bir miktar parayý gözden çýkardým, hisse yoðunluklu gideceðim bakalým... Seneye bu zamana buralarda olursam sonucu paylaþýrým.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri